Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 11:23 2 196 2

Volkswagen показа необикновено кабрио с 4 врати

  • vw-
  • volkswagen-
  • кабриолет-
  • бразилия

Проектът е направен само за шест седмици

Volkswagen показа необикновено кабрио с 4 врати - 1

Volkswagen Бразилия представи забележителен проект, който включваше трансформирането на седан Virtus в кабриолет - постижение, осъществено от специален екип от 30 инженери за забележително кратък период от шест седмици. За тези, които не са запознати, Virtus по същество е седан, получен от платформата на Polo.

Този седан-кабриолет може би е направен по случай очакваното посещение на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва в завода на Volkswagen в Сао Бернардо до Кампо в Сао Пауло. Въпреки че терминът "кабриолет" може да предизвика образи на сгъваем покрив, важно е да се отбележи, че нито едно от публикуваните изображения не изобразява Virtus с покрив. Независимо от това автомобилът е претърпял значителни промени, които надхвърлят простото премахване на колонките.

Междуосието на автомобила е удължено, в резултат на което задното отделение е по-просторно, макар и да се налагат корекции за приспособяване към измененията, включително промяна на размера на резервоара за гориво. Освен това, след премахването на покрива, укрепването на каросерията става наложително, за да се гарантира структурната цялост и безопасността. Между предните и задните седалки е монтирана напречна греда, която не само служи за безопасност, но и осигурява удобна дръжка за пътниците отзад при изправяне.

Тази неконвенционална итерация на Virtus с открит покрив се присъединява към прочутата поредица от автомобили, претърпели модификация от Volkswagen Бразилия за президентски посещения. Той следва стъпките на емблематични модели като Fusca/Beetle (1959 г., 1993 г.), Polo Sedan (2003 г.) и Fox (2005 г.). По време на очакваната обиколка на територията на завода президентът ще има уникалната възможност да се запознае лично с този отличителен седан.

След изпълнението на церемониалните си задължения кабриолетът Virtus ще намери постоянно място в музея на историческите автомобили, разположен в рамките на заводския комплекс.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    3 2 Отговор
    Бе то хубаво , ама ние тук Бразилски автомобили няма да си купим . Давайте повече актуялна информация за Китайските . Натам вървят нещата . Ще стане същото като с компютрите и телефоните .

    Коментиран от #2

  • 2 Пепо Кабриото :Кабрио с четири врати

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Не е никакво кабрио ! Формата изглежда тромаво ! Да не е рейс ? Само две врати! Това е кабрио