Last news in Fakti

5 Май, 2024 13:00 1 786 5

Tesla съди… Tesla

  • tesla-
  • мъск-
  • дело

Компанията на Мъск е завела иск срещу индисйка фирма

Tesla съди… Tesla - 1

Известният производител на автомобили Tesla е предприел правни действия, за да попречи на индийска компания за акумулатори да използва името, защитено с търговска марка. В съдебна битка, проведена в Ню Делхи, Индия, Tesla Inc., поиска обезщетение и съдебна забрана срещу Tesla Power India, местна компания, специализирана в производството на akumulatori. Правните представители на Tesla твърдяt, че въпреки полученото през април 2022 г. известие за прекратяване на дейността, Tesla Power India продължава да използва името Tesla в рекламните си кампании за акумулатори.

От другата страна на съдебната зала адвокатите на Tesla Power India защитиха своя клиент, като подчертаха, че компанията произвежда предимно обикновени оловно-киселинни акумулатори - технология, която значително се различава от усъвършенстваните системи, използвани в автомобилите и решенията за съхранение на енергия на Tesla. Въпреки това, внимателното разглеждане на уебсайта на компанията разкрива ясното обозначаване на "Tesla Power USA" и ясната индикация, че седалището ѝ е в Делауеър, същия щат, в който е регистрирана Tesla Inc.

Съдията, водещ делото, даде на Tesla Power India три седмици да представи писмени отговори в защита на позицията си, след като представи различни документи в подкрепа на претенциите си за името. Освен това съдията издаде временна заповед, с която забрани на Tesla Power India да използва каквито и да било рекламни материали, съдържащи търговска марка, подобна на тази, притежавана от Tesla Inc, до следващото изслушване, насрочено за 22 май.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 0 Отговор
    Аз за вилата си купих 32 инча телевизор Тесла , за 180 лева , пък колко е Тесла...
  • 2 БЪЛГАРИН🇧🇬

    17 5 Отговор
    Чудя се как името на Никола Тесла може да бъде защитено!!!!!!!!!
    Все едно, да защитите Мона Лиза, Джото или Данте Алигиери!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Порно

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Свети Илон се споразумя с наследниците му. То и Опел, Форд, Рено, Ситроен, Порше са фамилии на хора
  • 4 Да добре

    4 3 Отговор
    Но някой лицензи и патенти важат само за една страна
    И струват $350 на лист формуляр. Мъск не му е стигнал хартията за Индия или за определен град както че е на индиски теслата не тесла.
  • 5 Баш нашенец

    0 0 Отговор
    Вместо "Тесла" да се нарекат " Сърп и чук".