Last news in Fakti

4 Март, 2014 10:17 13 648 23

Ето го новото Renault със задно предаване

  • renault-
  • twingo-
  • megane-
  • салон-
  • женева 2014

Наш екип от мястото на събитието

Докато повечето фирми, в това число Mercedes-Benz и BMW, правят нови модели с предно предаване, французите от Renault представиха субкомпактен модел със задно задвижване. От компанията разпространиха снимки на новото Twingo три седмици преди автосалона в Женева, но сега в Швейцария се състоя първата публична поява на минито със задно разположен двигател и задно предаване.

Интересното е, че конструкцията е идентична с тази на следващия Smart, защото автомобилът е разработен съвместно с Daimler. Според конструкторите заради задно разположения основен агрегат новото Twingo е значително по-маневрено. Външните габарити са намалени, като дължината е по-малко със 100 мм. Междуосието обаче е увеличено 130 мм, което става за сметка на намалени надвеси.

Следващото Twingo се представя в четири цвята - светлосин, бял, жълт и червен, а акценти от дизайна напомнят за култовото Renault 5

Шеф дизайнерът на Renault Лоренс ван ден Акер обясни още, че въпреки по-малките габарити, салонът на колата е станал по-просторен и най-важното - по-функционален, макар багажното пространство да е леко намалено. Другият акцент на щанда на Renault в Женева е новата визия на Megane. Подробности за тази кола очаквайте следващата седмица, когато екипът ни ще направи обстоен тест драйв.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    6 10 Отговор
    На мен ми прилича повече на миндил отколкото на кола.

    Коментиран от #6

  • 2 Монго

    4 3 Отговор
    MATCHBOX
  • 3 Бате Цецо

    6 5 Отговор
    Прилича на ЗАЗ-965 (Запорожец), но тунингова с визия от 21-ви век
  • 4 Симеон Тасев

    2 6 Отговор
    не е зле сетила са се че съществува начин колата да прева движението чрез задните колела откри ли са врялата вода

    Коментиран от #11, #12

  • 5 бат батков

    3 3 Отговор
    колата е яка и наистина прилича на запорожец от едно време но визията е супер
  • 6 Eva Ivanova

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Начи,хората на запад понеже са по глупави от теб,ще си го купят тва Рено с 3-4 заплати, а ти с 3-4 заплати ще си купиш една 318-ка на 20 години и ще продължаваш да злобееш пред клавиатурата по форумите.

    Коментиран от #7, #13, #16

  • 7 comment

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Eva Ivanova":

    То само тоя пубер да беше... с мед да го намажеш. Много изпростял народ има.
  • 8 Бай Иван

    3 5 Отговор
    Прахосмукачка с таван!
  • 9 Бай Иван

    5 7 Отговор
    Е и какво този кошник трябва да е гордост ли ,че го имаш?По добре 30 годишно БМВ отколкото тази еднодневка сапунерка изработена от еко боклуци. Аааа да забравих , била нова. Е и?

    Коментиран от #10

  • 10 Никой

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Иван":

    Това е вярно. Не мога да разбера хората, които купуват такива нови коли, като си мислят, че като е нова е много по-добра. Ами за тези пари можеш да получиш много повече кола като S класа, А8, 5, 7 серия все коли от много по-висок клас имащи много повече качества и екстри от тази нова кола, която има само една пластмасова жабка вътре и трябва да си заплащаш за всяка една екстра, докато цената не стане два пъти по-висока. Цъкайте ми минуси, но това е истината. Не можете да отречете, че колите, които можете да вземете втора употреба за тези пари, ще са много по-бързи и добре екипирани.
  • 11 Георги Григоров

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    Много си ми умничък! Гледам турил си си емблемата на BMW и Мерцедес - явно си фен на немските суперкари? Ама когато първите спечелят една титла в F1, а пък вторите да почнат да се доближават до РЕНО ми се обади!
  • 12 дидо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    А твоите "откриватели на топлата вода" малко по малко навлизат в производство на предно предаване....
    Явно са забравили добрата температура на водата...

    Коментиран от #14

  • 13 Luboslav Vasilev

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Eva Ivanova":

    Izklu4itelno si prava.
    Balgarina kazva ha 6te si kupuvam az NOVA kola 4e nemoga da si kupa ko4ina na 20 godini nai-4esto (BMW) s "mnogo ekstr" s koeto da sam vsqka sedmica v serviz i da mi har4i kato ludo
    Evropeeca ili normalniq 4ovek pravi slednoto: kupuva si nova kola nezavisimo za kolko pari no e nova 6traka si sas prasti i si q kara 5 godini(zabravq za servizi i tn, a prez tova vreme si trupa pari i sled 5 godini si vzima nova , a pa balgarina visi po servizite s negovata ko4ina na 20g. i si misli 4e e na dalavera.
    BOLNA NACIQ

    Коментиран от #21

  • 14 марио пеевски

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "дидо":

    Навлизат в производството на предно предаване заради Mini и A класа , иначе топ моделите са им със задно !
  • 15 Споок Армин

    0 1 Отговор
    Тази пародия на автомобил е също толкова безопасна , колкото и СМАРТ!! Купуваш си я и ходиш на църква всяка неделя.........Понеже има доста объркани хора които харесват малки тенекиени кутийки , искам да ги попитам , защо например в Щатите такива смешни автомобили са изхвърлени от употреба?? Сигурно защото там хората не разбират от автомобили?? Независимо че са най-големия пазар в света нали?!!
  • 16 Пацо

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Eva Ivanova":

    И 318-ка на 20 години, и Мерцедес на 20 дни, и летни кънки на 10 години да си купя това си е миндил и винаги ще си остане такова...
  • 17 Стоян Стоянов

    1 1 Отговор
    интересни мнение ... повечето негативни - естествено. Нали сме си българи все пак
    Относно това Туинго преди няколко седмици пак имаше тема за него и там основните коментари бяха, че прилича на Фиат 500 (което си е така), но ЗАЗ ?!?
    Аз съм почитател на марката, но лично този дизайн не ми допада. Също и задното предаване. Интересна концепция са предприели Рено - не е ясно дали въобще ще има успех това. Феновете на задното предаване са ясни кои са. И естествено, едва ли биха си купили точно Туинго. Говоря за развитите държави, малко по-на запад от нас - в БГ сме само разбирачи и драскачи по форумите, но за сметка на това със супер компетентно и (обикновено) добре подплатено мнение , в същото време караме 15+ годишни коли.
    По въпроса нова (за 20-ина К лв.) или стара, но "маркова" - и там едва ли дори ще се доближим до мисленето на средностатистическия европеец. Тук си гъзар с бНв-то , дори и поддръжката му да ти струва половината заплата (подкрепям абсолютно мнението на Luboslav Vasilev).

    Коментиран от #18

  • 18 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян Стоянов":

    добре разбирачо щом казваш само мога да ти кажа че кола с предно и като да караш ролери след 1 литър ракия да кажем ходи си къде си иска

    Коментиран от #19, #20

  • 19 iiiiiii!!!!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Симеон Тасев":

    Симеончо , винаги съм се чудил на колко години си и каква кола караш , ако въобще можеш , и имаш книжка.
  • 20 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Симеон Тасев":

    абе Монка, какъв ти разбирач бре ?! Не съм се изтъквал никога че съм особено компетентен - просто си казвам мнението. Естествено, че има доста почитатели задното предаване, предполагам че има чар в управлението на кола със задно. Очевидно си фен на БМВ - лошо няма. Идеята ми беше съвсем различна, относно манталитета и разбиранията на средностатистическия европеец, съпоставени с нашенеца. Ама - карай
  • 21 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Luboslav Vasilev":

    Не говоря да е непременно от висок клас, че да не можеш да плащаш частите, данъците и горивото. Примерно кола от средния клас като 3ка е46, а4, Е класа, са много по-хубави автомобили и ако са поддържани както трябва по-рядко ще влизат в сервиза от това. Освен това са по-бързи и ако не си се возил на Мерцедес значи въобще нямаш право да коментираш. Возията е несравнима. Като говорим, че за тая чисто новата кола, ще те одерат с големия данък и смяната на масло например. Ново било, и какво от това?? Вътре не е по-красиво, няма повече екстри, не вози като мерцедес, не върви като бмв и разходите по- данък, смяна на масло и това-онова за ремонт 100% ще излезе по-скъпо. Говорете си, че хората си купуват стари коли от висок клас, за да се фукат, но те просто са си направили сметките и не ги гледайте чужденците, защото те си имат пари и си ги купуват за градски коли, където са практични в милионните градове. Но тук къде е смисъла??
  • 22 триста итридесети

    0 0 Отговор
    Така съм смял на коментара на Пацо, ама наистина прилича на миндил, загледайте се,
    Има нещо гнило тука, малка дамска кола а пък на задно, губи се смисъла, задното е за голяма кола, може би като цена излиза същото понеже двигателя е отзад, и така предницата вече е скосена и видимостта е голяма - ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ВИЖДА бордюра или следващата кола и всяко препятствие и НЯМА ДА ИМА УДАРИ, ммда това трябва да е причината.
  • 23 Еньо

    0 0 Отговор
    Задното предаване не е за големи коли! Задното предаване е направено за лоши пътища (предния мост поема най-силните удари). Също така задното предаване износва по-малко гумите, защото предните са само направляващи. :P