Last news in Fakti

25 Март, 2014 09:57 5 458 11

Всъдеход от Rolls-Royce! Възможно ли е?

  • rolls-royce-
  • всъдеход-
  • bmw-
  • x5-
  • bentley

Въпреки противоречивата информация, която ни залива в последните месеци по повод пускането на сериен всъдеход с марка Rolls-Royce, британците продължават да мълчат по темата. В началото на 2014-а генералният директор на компанията Торстен Мюлер-Отвос заяви, че вече се търси конвейер за производството на автомобила с повишена проходимост, но от думите му стана ясно, че това е все още далечна перспектива. Оказва се обаче, че това съвсем не е така.

Сега се появиха нови интересни данни, според които появата на всъдеход с емблемата на Rolls-Royce е повече от реална. Информацията беше изнесена от английското издание Autocar, което се позовава на думи на маркетинг шефа на компанията. Според Джолиън Наш SUV сегментът е особено привлекателен, а неговото премиум подразделение все още е слабо откъм конкуренция. Освен това Наш разкрива и някои подробности, касаещи външния вид на всъдехода Rolls-Royce.

Топ мениджърът каза: "Понятия като спорт и практичност въобще не се вписват във философията на марката и поради тази причина ние дадохме задача на нашите дизайнери да създадат концепция, която да отговаря на образа на марката. Идеята за автомобила вече е избистрена и според мен SUV-то с марка Rolls-Royce ще се превърне в най-доброто предложение в този премиум сегмент". Тези думи, както и останалата налична информация, дадоха поводи за доста интересни рендери по темата.

Най-вероятно, появата на серийна версия на всъдеход Rolls-Royce ще стане през 2016 година. Автомобилът ще се прави на базата на новото BMW X5, а главен негов конкурент ще е предстоящият всъдеход на Bentley, който се очаква да се появи на бял свят година по-рано. Най-вероятното място, където ще се произвежда "джипката" на Rolls-Royce, e заводът на марката в Гуудууд, където обаче силовите мощности трябва да бъдат разширени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Колев

    0 2 Отговор
    Първия и втория ми харесват. Тузарски са!
  • 2 ярослав станчев

    1 3 Отговор
    А защо не? Щом и Бентли ще прави такъв.Хората гледат да са крак с модата.Ако направят такава кола,със сигурност ще има пазар за нея.

    Коментиран от #6

  • 3 Дошo

    0 4 Отговор
    По-добре БМВ отколкото СОЦваген

    Коментиран от #7

  • 4 alanko

    4 1 Отговор
    Сега очакваме и джип Aston Martin
  • 5 Rock Stenley

    3 1 Отговор
    много добре що не
  • 6 Стоян Стоянов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ярослав станчев":

    абе то ще има пазар, ама изкофтват марката. Бентли също. То това е като 4 (5) - врато Порше
    Не знам какъв е тоя стремеж в последните 10-ина години на всички автомобилни производители на си имат и представител в SUV сегмента.
    Но иначе си прав - вероятно ще има пазар - едва ли ще се хвърлят в производството на сляпо. Би трябвало да са си направили някакъв рисърч

    Коментиран от #9

  • 7 Стоян Стоянов

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дошo":

    Дошо, и БМВ и Мерцедес естествено че са много по-добре от Ваген-а. Трябва да се разграничават нещата, когато се говори за немско автомобилостроене. На и те са си съвсем различни класове по принцип - VW към BMW и MB. Който има възможност да купи и да поддържа МБ едва ли ще си купи Гоуф да речем, нали?
  • 8 Монго

    2 1 Отговор
    Аз пък искам SUV "Москвич"..., с позлатена генерация и посребрена...резервна гума

    Коментиран от #10

  • 9 ярослав станчев

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Стоян Стоянов":

    Хахаха,вярно.Или като Порше с ел.мотори.Или като Ауди спорт куатро с електродвигатели.Или ГТР пак наполовина електрически.
    Наистина опорочават такава марка,като Ролс и Бентли,ама ко да прайм-мода.Добре поне,че не са решили да му забодат и електромотори,е тогава щеше да е . Ама не е късно де,до 2016 г. има време,кой знае какъв акъл ще им дойде до тогава.
  • 10 ярослав станчев

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    Е ти па хептен нищо не щеш. Не ти ли стигат лукса,престижа и класата,които "Космич" предлага,а искаш позлатена генерация,че и посребрена резервна гума.
    Ама ха,срам нямате,така както си почнал,още малко и ще пропушиш.
  • 11 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    МНОГО ГОТИН