Last news in Fakti

16 Юни, 2015 14:17 11 754 16

Китай отряза руските банки

  • китай-
  • русия-
  • банки-
  • втб-
  • санкции

Самият президент на Сбербанк Герман Греф на 04.12. 2014 г. отбеляза, че Русия се сблъсква не само с привличането на инвестиции от западни финансови пазари, но и от източните

Голяма част от китайските банки са отказали да работят с руски кредитни организации. Това става ясно от авторска статия за сп. Finance Asia от заместник-президентът на Юрий Соловьов.

Освен това финансовите структури на Пекин също така занчително са съкратили своето участие в обслужването на търговията между Русия и Китай.

„Нашите отношения между Русия и Китай не минават без трудности. Главният проблем, който пречи на развитието на сътрудничеството, е противоречивата позиция на Китай към руските банки. Тя се появи след въвеждането на санкциите от САЩ и ЕС“, пише Соловьов.

В същото време аиатските инвеститори виждат потенциал в Русия. Икономическото министерство на Китай пресмята, че преките нефинансови инвестиции в Русия през 2014 г. са се увеличили на 250% до $8 млрд.

Самият президент на Сбербанк Герман Греф на 04.12. 2014 г. отбеляза, че Русия се сблъсква не само с привличането на инвестиции от западни финансови пазари, но и от източните.

Руският банков сектор е обект на санкции от САЩ и ЕС. По този начин той не може да привлича свежи капитали от американските и европейските финансови пазари. Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Внешэкономбанк, Росселхозбанк и Банката на Москва се намират в списъка от санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да отказват

    1 5 Отговор
    така и трябва!
  • 2 Обеля

    1 5 Отговор
    Сега да видим платените тролчета от атака как ще се включат! Сигурно ще кажат, че това е платена пропаганда от запада и всичко е розово!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Ituriel

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обеля":

    Ами да, положението наистина е розово, и може би ако можеше да четеш, щеше да го разбереш. "В същото време аиатските инвеститори виждат потенциал в Русия. Икономическото министерство на Китай пресмята, че преките нефинансови инвестиции в Русия през 2014 г. са се увеличили на 250% до $8 млрд." В Русия е с наливат милиарди долари от развитите, икономически стабилни азиатски гиганти, а това, че фалиралата САЩ и ЕС не работят санкционират Русия и не инвистират в нея може да накара Путин само да си го премести от единия крачол в другия.
  • 4 койтуй

    4 1 Отговор
    Добрееее аз като платен трол да напомня подписването на газопровода за Китай е обвързано ТОЧНО с подобни финансови трансфери или парите ще ги мятат през оградата на границата, като надниците на тея двамата под мене...
  • 5 ь ж т

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Обеля":

    Чети по-добре бе...ако можеш.Това за което си мислиш и се надяваш--е точно обратното...ама нямаш сив багаж да го разбереш....
  • 6 ТЖивков

    5 0 Отговор
    За банките е ясно - при толкова голям дълг на САЩ към тях трябва да са въздържани към Русия.Но на 9-ти май до Путин имаше един жълтур и двамата си приказваха доста дълго.После оня остана и за цирка вечерта.И пак си приказваха.това го видя цял свят.Американците също.кой ли беше този жълтия?
  • 7 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    дааа ,както казвах и преди въпреки идеите на путин китайците не са идиоти.те виждат кво я чака руската банкова система след страхотната политика на путин и се дистанцират.
    иначе след като каза кво имаше да казва руския експерт ,дежурно по ссср ски успокои че китай увеличил инвестициите си в русия с 250 %
    уау ,до заветните 8 милиарда ,ха,ха,ха,ха....за сравнение може да видите колко е инвестирал китай в сащ през последните години и си помислете що ли след като според руските медии и тролове долара е щял да се срине и щял да бъде сменен от златната рубла,ха,ха,ха....

    Коментиран от #8

  • 8 Кольо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Десоо, измий си краката и си лягай!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Сталин

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кольо":

    8 милиарда долара в Русия ги харчат за един ден.През останалите 364 какво ще правят незнам.А имат си фокусника Путин нещо като нашия Ути.Русия е локва в сравнение с морето-Китай и океана САЩ, ЕС, Япония, Канада, Австралия и Великобритания.

    Коментиран от #15

  • 10 смехурко

    2 0 Отговор
    Ха-ха-ха!
    и това на фона на новината, че Китай и Русия започват да търгуват помежду си газта само в рубли и йоани :)))))))
  • 11 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    Скоро ще стане интересно има няма 2-3 годинки-сащ е пътник -ама вие си знате.и един бай Тошо ако се появи и всичко ще е добре-ще оправи и ромите-ще им намери работа може и на полето и ще им даде по един руски трактор и пей сърце.
    не се занимавайте със сащ и капитализма-отиват си-както се пееше за комунизма,но....-ще го търсим,а все си мисля че ще се върне някога в по човешки вид обаче,не този предишният изопачен комунизъм-а този за който са мечтали-и хората ще си помагат един на руг ,а не да се разделяме както е сега-гадни и интересни години ни чакат...
  • 12 koko

    3 0 Отговор
    Деса да се окъпе и да си ляга
  • 13 ПЛАМЕН

    1 0 Отговор
    Тази статия е стара и не съответства на бързоизмаенящата и динамична се обстановка в нещата МЕЖДУ РУСИЯ и КИТАЙ-за какво е тази стара информация към днешен ден-кой СОРОСОИД я публикува-началниците от АМЕРИКА ли ви заръчаха ?
  • 14 Juliy

    0 0 Отговор
    Ето и класацията на най-големите икономики през 2014 година (в скобите е показано мястото в рейтинга една година назад):
    1. САЩ (1)
    2. Китайска народна република (2)
    3. Япония (3)
    4. Германия (4)
    5. Великобритания (6)
    6. Франция (5)
    7. Бразилия (7)
    8. Италия (9)
    9. Индия (10)
    10. Русия (8)
    При условие ,че Русия е на 10-то място троловете защо ръсят акъл!
  • 15 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    До сталин . ибрикчия неграмотен
  • 16 Киро

    0 0 Отговор
    Въх, ами сега??

    Тая шума рублата никой я не ще!