Last news in Fakti

17 Юни, 2015 10:12 893 0

Българско участие на световен форум във Вашингтон

  • световен-
  • форум-
  • българско-
  • участие

Годишна среща на Международната финансова корпорация

От 17 до 26 юни във Вашингтон се провежда годишна среща на Международната финансова корпорация (IFC), която е част от Световната банка и е нейното инвестиционно звено.

През този период ще се състоят различни срещи на отделни международни групи по теми като сътрудничество със Световната банка и спецификите на корпоративното управление по света, научи Факти.бг.

Официален представител от България е Мая Георгиева, заместник-председател на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка. Българката ще представи успешния модел в прилагането на доброто корпоративно управление вследствие насоките и препоръките на IFC. Тя ще представи и предимствата на дългосрочното сътрудничество между Международната финансова корпорация и българската банка.

Международната финансова корпорация (IFC) използва своя капитал и професионален опит, натрупан през годините в различни краища на света, с цел насърчаване на икономическото развитие и подкрепа на бизнеса като работи с частни организации от над 100 страни за добро корпоративно управление. Корпоративното управление е стратегически процес, който е важна част от дейността на всяка фирма и придобива все по-голямо значение в глобален мащаб след световната криза от 2007 г.

България става член на IFC още през далечната 1991 г. и от тогава до сега корпорацията е инвестирала в страната 1.12 млрд. лв.

Основната дейност на IFC в България е разделена в две посоки. Първата е инвестиции в слабо развити райони и сектори в страната, където частните инвестиции са ограничени. Втората е предоставяне на консултантски услуги за подобряването на корпоративното управление, което се прави само по искане на клиента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА