Last news in Fakti

16 Август, 2015 14:28 2 221 1

Джордж Сорос бяга от Китай, залага на Facebook и Time Warner

  • джордж сорос-
  • китай-
  • акции-
  • alibaba-
  • facebook-
  • time warner

Милиардерът Джордж Сорос е продал акциите си от Alibaba, съобщава Би Би Си. Това става дни след поредната девалвация на китайската валута юан и на кризата на борсата в Шанхай.

В момента милиардерът притежава акции в Alibaba за $4,88 млн. срещу дела си от $370 млн. в края на март,  става ясно от данните на регулатора.

Сорос също е продавал дяловете си в китайската онлайн търсачката Baidu, но е купил акции на Time Warner и Facebook, уточнява Блумбърг.

Alibaba излезе на борсата в Ню Йорк през септември миналата година. Акциите на компанията достигнаха рекордни върхове през ноември, но оттогава са паднали с 37%.

Миналата седмица компанията разочарова анализаторите на Уолстрийт с най-новите си тримесечни резултати, отчитащи най-бавния тримесечен растеж на приходите през последните три години от 28% до $ 3,2 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токин

    0 0 Отговор
    Тази няма ли да ни отърве съвсем скоро от присъствието си? Този Сорос е един от виновниците страната ни да е на това дередже! Да не говорим, че той захранва финансово организации като "Отворено общество" и "Зелените" за да прокарва американски и чуждестранни интереси у нас!