Last news in Fakti

26 Септември, 2011 16:28 886 0

До 7% по-скъпо парно от 1 октомври предлага ДКЕВР

  • парно
До 7% по-скъпо парно от 1 октомври предлага ДКЕВР - 1
БГНЕС

Парното и и топлата вода да поскъпнат в цялата страна с до 7 на сто от октомври, предлагат от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Увеличението е спрямо юли, когато парното отново поскъпна. От януари тази година това е третото по ред увеличение. Повишението на цените е заради поскъпването на природния газ с 8,6 на сто.

Според доклада на регулаторния орган най-много ще поскъпне парното и топлата вода в Пловдив - с около 5,5 на сто, София – с около 5 на сто, Плевен – 7,3 процента, Варна – малко над 2 на сто и Бургас – 4,6 на сто.

Коригирането цените на услугите на топлофикациите се случи на два пъти тази година - веднъж през януари и втори път през юли. От началото на януари 2010 година до сега цените на парното и топлата вода в София и Пловдив се е увеличила с повече от 20 на сто.

Причина за поредното увеличение на цените е поскъпването на природния газ с 8,6 на сто. Общественият доставчик "Булгаргаз" поиска поскъпване от 13,86 на сто, но регулаторната комисия отказа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА