Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 12:16 1 033 0

Синдиците на КТБ са предявили иск за над 234 млн. лева

  • ктб-
  • иск-
  • синдици

Тя е рекордно висока спрямо предишни искове

Иск за повече от 234 млн. лева са предявили синдиците на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от седмичния им отчет.

Искът е представен пред Софийския градски съд, но заради банковата тайна не става ясно кое е дружеството, което трябва да плати сумата. Тя е рекордно висока спрямо предишни искове, предявени от синдиците на Корпоративна търговска банка.

Разпоредбата позволява на синдиците да предприемат действия срещу трети лица за връщане на получено от тях имущество от банката. Това може да се прави, ако става въпрос за неизпълнени облигационни задължения или ако тези лица са получили от КТБ парична или непарична вноска в капитала си.

В седмичния отчет е описано, че синдиците са предоставили на Софийска градска прокуратура оригинални документи за касови извлечения.

Повече информация за клиента и за датите на направените транзакции обаче не се съобщава. Както всяка седмица, така и този път синдиците в новия си състав са изпратили редица данни на НАП, БНБ, ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Това е първият доклад, подписан от Кристи Маринова и Ангел Донов, които встъпиха на мястото на Росен Ангелчев като синдици. Лазар Илиев продължава да изпълнява функциите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА