Last news in Fakti

12 Януари, 2016 16:43 1 651 1

Пет съдебни помощници в СГС са аут

  • пет-
  • съдебни помощници-
  • сгс-
  • аут

При атестацията им се оказало, че нямат необходимите юридически познания

На 18.12.2015 г. всички съдебни помощници, с изключение на тези в отпуск, се явиха на тест, който е задължителна част от годишната атестация, съобщиха от Софийски градски съд.

Резултатите сочат, че част от служителите нямат необходимите юридически познания, за да изпълняват длъжността „съдебен помощник“, не познават добре действащата нормативна уредба и тълкувателните решения в областта, в която работят. Тестът показа и липса на умение за изготвяне на проекти за диспозитиви на съдебни актове и анализ на правни казуси. Констатациите водят до извод за невъзможност за качествено изпълнение на възложената им работа. С тези мотиви и на основание чл. 328, ал. 1, т. 5 КТ трудовото правоотношение на Радослав Вичев, Йордан Колев, Величка Костадинова, Албена Йонидова и Мария Рачкова е прекратено, считано от 11.01.2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адв

    0 0 Отговор
    Голям резил! И някои съдии нямат необходимите юридически познания, освен това са корумпирани.