Last news in Fakti

27 Януари, 2016 18:18 3 893 3

Акционерите на Shell подкрепиха купуването на BG

  • шел-
  • купува-
  • придобива-
  • shell-
  • british gas

Сделката ще позволи на двете компании да намалят загубите на фона на намаляването на цените на енергоносителите на световните пазари

Акционерите на Shell подкрепиха купуването на BG - 1

Акционерите на холандско – британската компания Royal Dutch Shell одобриха закупуването на British gas (BG Group PLC). За сделката гласуваха 83,08%.

В четвъртък акционерите на BG също трябва да гласуват дали да подкрепят сделката. Ако и те дадат „зелена светлина“, то сливането на двете компании може да приключи до 15 февруари.

През април 2015 г. Royal Dutch Shell PLC обяви, че купува британската BG Group PLC за $70 млрд..

BG Group PLC, която се отдели от British Gas, има капитализация от $46 млрд..

Сделката ще позволи на двете компании да намалят загубите на фона на намаляването на цените на енергоносителите на световните пазари.

Освен това Royal Dutch Shell PLC ще получи достъп до перспективни газови находища в Източна Африка, Австралия и морския шелф на Бразилия.

BG Group PLC е един от основните доставчици на втечнен газ. Компанията преди седмици завърши строежа в Австралия на терминал за втечнен газ за $20 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оооо да . . . .

    0 2 Отговор
    . . . . Стане ли това гарантирано ще си намалят загубите. У нас всеки може да си слага всякакви цени . Виж и загубите за нас гражданите ще бъдат гарантирани, нали някой трябва да печели от нас .

    Коментиран от #2

  • 2 Папур Шпеков

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оооо да . . . . ":

    Какви "нас", какви пет лева? В час ли си изобщо или четеш само заглавията и си интерпретираш.

    Коментиран от #3

  • 3 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Папур Шпеков":

    Явно е че сме Купени Продадени Прецакани ИзпързяляниОблъчени и Обрани