Last news in Fakti

11 Март, 2016 07:00 1 336 2

Шефът на Volkswagen в САЩ подаде оставка

  • vw-
  • volkswagen-
  • майкъл хорн
Шефът на Volkswagen в САЩ подаде оставка - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Volkswagen (VW) Group в Америка Майкъл Хорн обяви, че се оттегля от поста. Това става ясно от прессъобщение на автомобилния концерн.

Той ще бъде заменен от Хинрич Джей Уебкън.

От своя страна Майкъл Хорн обяви, че се оттегля, за да преследва нови възможности. 54-годишният мениджър напуска след четвърт век във VW.

В средата на септември миналата година Volkswagen се оказа в центъра на вниманието на американските надзорни органи заради умишлено занижаване на вредните емисии от автомобилите си.

Министерството на правосъдието в САЩ съди Volkswagen за $46 млрд. за нарушаване на американските екологични закони. Други над 500 дела са заведени срещу германския автомобилен концерн в местни федерални съдилища. Компанията, освен това трябва да предложи решение и за други близо 600 000 коли, засегнати от дизелгейт в Америка, посочва Ройтерс.

Водещият в Европа автомобилен концерн има 600 000 служители в 120 фабрики по света. От тях само 270 000 в Германия. В САЩ компанията има завод в Чатануга, Тенеси. Там са наети 2 200 души.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Кога свариха да им напляскат 46 млрд. глоба ? За пръв път разбирам от тази статия за глобата.
  • 2 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Отдавна е глобата, но обжалват!
    До каквото се докоснат американските господари, веднага загива!
    Тесла требе се продава, а германците са дисциплиниран народ, влагат в собствената си икономика!