Last news in Fakti

8 Септември, 2016 14:16 1 014 0

КЕВР: Няма да вдигаме цените на парното

  • парно-
  • кевр-
  • цени-
  • парно-
  • ток
КЕВР: Няма да вдигаме цените на парното - 1

Цените на парното и топлата вода няма да се променят в началото на отоплителния сезон, дори и да има леко поскъпване на природния газ от октомври. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Това, което в предварителната прогноза беше съобщено, означаваше повишение с 3,4 процента на цената на природния газ. Размерът на това повишение, ако бъде потвърдено или ако е близко до тази стойност, не означава, че Комисията трябва да се произнася с решение за новите цени както на топлинната, така и на високоефективната електрическа енергия, посочи Иван Иванов.

"Булгаргаз" на този етап предлага минимално повишение на цената на газа през третото тримесечие - от около 3%.

Компанията ще внесе окончателното си ценово предложение на 10 септември.

Причината за това са очакваните по-високи доставни цени и курса на долара. Енергийният регулатор трябва да вземе решение за цените на газа, парното и топлата вода до края на септември.

КЕВР определя цените на природния газ на всеки три месеца и при драстична промяна изменя и цените на парното и топлата вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА