2 295 4

Китайски милиардер разкри как е преодолял провалите

Никога не се отказвайте

Китайски милиардер разкри как е преодолял провалите
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Китайският милиардер Ма Юн, който преди дни навърши 52 години, разкри по какъв начин е стигнал до върха, пише „Entrepreneur“.

Преди години той е бил е незавидно финансово положение, но благодарение на упоритостта си е успял да преодолее провалите.

Състоянието на богаташа в момента се оценява на близо 28 милиарда щатски долара. В училище, обаче, Ма Юн не е бил добър ученик. Провалял се е редовно на важни изпити.

Дали нещата са се променили, когато е кандидатствал във висшите учебни заведения? Не! Китаецът десет пъти се е провалял в опита си да влезе в Харвард. „Едно от най-важните неща е търпението“, споделя китаецът. Не е важно, че си се провалил, а че си опитал отново след това.

Милиардерът преди години е сменял работа след работа (близо 30), но винаги е запазвал своя оптимизъм. Ма Юн споделя също така, че навремето 24-ма души, сред които и той, е кандидатствал за работа в заведение за бързо хранене.

23-ма от тях са били наети. Само той не. Ма Юн споделя, че причината най-вероятно е външният му вид и ниския ръст. „Ма Юн не е хубавец, но се влюбих в него, защото може да направи много неща, които красавците не могат“, казва съпругата му.

Милиардерът е доказателство, че човек не трябва да се отказва никога – колкото и мрачно да изглежда бъдещето.

Китай

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 08:21  14.09.16
  Да дойде в България за няколко години без пари и да се опита да стане богат.

  Коментиран от #2

 • некойси
  Отговор
  2 09:47  14.09.16

  До коментар #1 от "бббббб":

  Бас държа, че ако влезе в групата"Винету" може скоропостижно да забогатее.
 • бббббб
  Отговор
  3 15:25  14.09.16
  До"некойси". За този вариант съм съм гласен с теб.Но,ако началния му старт е като на редови българин ще има доста да почака!
 • Лудия
  Отговор
  4 09:03  15.09.16
  Богат е този, на който му стига това което има. Какво направихте Вие за да сте богати? - Заложихте ли жалкия апартамент и поехте ли риска да развивате бизнес? - Останахте ли поне един час след работа, за да направите нещо за идеята. - Гордеете ли се с това, което работите или имате само поводи за хейт? АКО ИСКАШ - ТЪРСИШ НАЧИН. АКО НЕ ТИ СТИСКА ТЪРСИШ ПРИЧИНА И ХЕЙТИШ. ХЕЙТИШ, ЗАЩОТО ИСКАШ ДА УБЕДИШ СЕБЕСИ, ЧЕ НЕ СТАВА. ЧОВЕК СЪДИ ЗА СЕБЕ СИ ПО ТОВА КОЕТО ЧУВСТВА, ЧЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ. ОКОЛНИТЕ СЪДЯТ ЗА ЧОВЕКА ПО ТОВА, КОЕТО ВЕЧЕ Е НАПРАВИЛ. Какво направихте Вие за да забогатеете?

Напиши коментар:


Публикувай