680 0

Deutsche Bank продаде застрахователния си бизнес

Милена Богданова

Deutsche Bank (DB) продаде застрахователното си дружество Abbey Life Assurance във Великобритания на Phoenix Group Holdings Limited. Сделката е на стойност 935 млн. паунда (1.085 млрд. EUR), съобщават официално от банката.

Получените пари ще помогнат на DB да увеличи с близо 10 базисни пункта коефициентът си на капиталова адекватност от първо ниво за периода след 30 юни 2016 г. Въпреки приходите от сделката банката я очакват загуби в размер на около 800 млн. EUR. Причината няколкото глоби наложени на DB за накърняване на репутацията и обезценяване на нематериалните активи.

Слуховете около сделката поддържаха през последната седмица висока цена на акциите на DB, които в последно време отчитат спад на фона на финансовите проблеми на банката. Миналия понеделник цената на акциите на DB паднаха до историческо дъно – 10.53 EUR за акция.

Рисковете относно финансовата стабилност на банката се появиха в средата на септември, когато стана ясно, че Министерство на финансите на САЩ може да наложи глоба в размер на 14 млрд. USD на най-голямата германска банка. Германският канцлер Ангела Меркел, заяви, че няма основание да се смята, че държавата се намесва в делата на банката.Напиши коментар:


Публикувай