1 098 2

Безработицата в Германия с рекордно ниски нива

6.1% са безработните

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Безработицата в Германия отбеляза рекордни ниски нива за месец септември, съобщи ДПА, позовавайки се на данни на местната агенция по труда.

По отношение на сезонно наетите служители нивата са рекордни ниски – 6.1% без работа, въпреки че има леко увеличение на безработните (с 1000 души).

Безработицата е с рекордно ниски пунктове от обединението на страната през октомври 1990 година. Ниски са нивата и по отношение на целогодишно наетите работници.

Нивото на безработица в Германия е най-ниското от страните - членки на Европейския съюз. В положителния списък следват Чехия, Малта и Великобритания. Процентът в Германия е под 10 от 2007 година насам. В много страни от общността (особено Испания и Гърция) процентът е близо 20.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 08:34  30.09.16
  Е да, ама си имат няколко милиона мюслита, за които трабват помощи и средства да ги контролират. Затов се чудят как да ги шитнат по другите държави - може и да са богати и да смучат от цяла европа с помощта на банките, Брюксел и ЕЦБ, ама и на тях им е ясно, че няма да издържат дълго така.
 • Диди
  Отговор
  2 22:36  01.10.16
  Германия има здрава икономика и закони,които защитават правата на работещите.

Напиши коментар:


Публикувай