Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 12:20 1 961 2

ПФ внесе две предложения за по-високи пенсии

  • пф-
  • предложения-
  • пенсии

Те се подкрепят от представители на „Атака“ и от Народен съюз

ПФ внесе две предложения за по-високи пенсии - 1

Предложение за минимална пенсия от 300 лева са внесли между първо и второ четене на Бюджет 2017 от „Патриотичен фронт“. Предложението се подкрепя от представители на „Атака“ и от Народен съюз.

На брифинг в парламента днес народният представител Искрен Веселинов изрази съжаление, че правителството не е запазило добрата практика от предишни години да запознае народните представители с бюджета, който ще предложи . В подкрепа на предложението си за повишаване на минималната пенсия патриотите съобщиха, че са разработили два възможни варианта – първото предложение за увеличение на 300 лв., второто – на 200, но с преизчисление на всички пенсии.

От 2008 г. до 2015 г. средният осигурителен доход в страната е нараснал с 82%, а пенсиите са увеличени едва с 25%, констатират Обединените патриоти. По техни изчисления, трябва да бъдат осъвременени над 1 млн. 700 хил. пенсии, а преизчисляването ще позволи те да нараснат с 23%. Втори предложен вариант гарантира по-голяма справедливост. Има и предложение точно откъде биха могли да дойдат парите.

Ако бюджета на Министерство на отбраната се намали с 200 милиона лева заради излишен лукс - да се закупят фрегати, ако се заложат повече средства от събрани данъци, както и от акцизи, предложението е съвсем осъществимо, бе казано днес.

Голям резерв, около 1 милиард има и в инвалидните пенсии, където патриотите ще настояват да бъде извършена реформа през следващата година.

Парите ги има, те са в прекомерно завишени разходи, приходи от ДДС и повишени приходи от контрабандата, каза Николай Александров от „Атака“. Българите са най-умиращата нация, показва доклад на ЦРУ, а повишаването на пенсиите е една от малките крачки, които трябва да се направят, допълни Светослав Танчев от Народен съюз. Той добави, че в бъдеще средствата ще идват от работеща икономика, от икономически растеж, но за тази цел трябва да има стабилност и да спрем да харчим милиони като непрекъснато правим кампании и избори.

Народният представител Димитър Байрактаров напомни, че съществува Сребърен фонд, който е създаден точно с такава цел. Но в него има над 2 милиарда и 700 милиона лева, които с години стоят без да носят никаква доходност. Имало и още една добре пазена тайна – какъв е размерът на дължимите, но не внесени от държавата вноски и то при положение, че парламента криминализира това действие. А по информация на лекари – между 70 и 90% от решенията за социални инвалидни пенсии били фалшиви, каза още Байрактаров и напомни, че неотдавна съседна Македония направи минималната пенсия 206 евро с допълнителни добавки и безплатни лекарства за възрастните хора.

Къде сме ние? - попитаха патриотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалнати

    0 0 Отговор
    Ще стане революция ако вдигнат само на тези дето не са работили или са лежали в лудница или затвор. Ченгетата няма да посегнат на сталинските пенсии на силовите пенсионери от МВР по член 69. В Полша те вземат по старост.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Пенсиите трябва да са обвързани с минималната заплата както и всички социални плащания. Толкова ли е трудно да се гласува ниво на минимална заплата, ниво на минимално заплаще на час за професиите, както и да се ревизират получателите на телк от независим одит? Ами не е трудно, но няма желание, воля или каквото им е нужно на властимащите. В телк се губят стотици милиони от измамници, социалните също. Кога държавата ще проумее, че трябва да стимулира работещите и плащащите осигуровки, а не лишеите?