1 888 0

Тръмп се срещна с лидерите от Силиконовата долина (Видео)

Тръмп се срещна с лидерите от Силиконовата долина (Видео)
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разговаря с президентите на водещи компании от Силициевата долина. Проявата се състоя в Тръмп тауър и на нея не присъства представител на Туитър, отбелязват световните агенции.

Искаме да ви помогнем с невероятните иновации. На света няма никой като вас. Всичко, което можем да сторим, за да ви помогнем да продължите, ще бъде сторено. Вие звъните на моите хора, обаждайте се и на мен. Няма никаква разлика. Тук нямаме някаква командна верига, заяви Тръмп.

Срещата е демонстрирала и ключовата роля за Тръмп на милиардера и негов съветник Питър Тийл. Той е съосновател на PayPal и първият професионален инвеститор във Facebook.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, Шерил Сандбърг от Facebook, Илън Мъск от Tesla, както и Лари Пейдж и Ерик Шмит от компанията, майка на Google, Alphabet, Джеф Безос от Amazon и Сатя Надела от Microsoft приеха поканата да разговарят с Тръмп.

Анализатори посочват, че е много вероятно именно Тийл да е човекът, който ще комуникира със Силициевата долина от името на администрацията.

Това се възприема като сигнал, че Тръмп ще се опита да съхрани статуквото в Силициевата долина .Това е промяна в риториката на Тръмп, който по време на предизборната си кампания критикуваше технологичните гиганти.

Когато двете страни се срещнаха лице в лице в сряда, обаче, тези обиди изглежда бяха бързо забравени. Източници дори описват срещата като сърдечна.

САЩ

Напиши коментар:


Публикувай