Last news in Fakti

6 Април, 2017 13:16 1 417 1

САЩ свали цените на петрола

  • петрол-
  • сащ
САЩ свали цените на петрола - 1

Нарасналите запаси на петрола в САЩ оказаха натиск на котировките на международните пазари.

Фючърсите на европейския вид Brent се понижиха с 0,37% до $54,16 за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол - с 0,43 % до $50,93 за барел.

Агенцията за енергийна информация (EIA) обяви, че запасите на петрол в САЩ са нараснали през седмицата, която завърши на 31 март, с 1,6 милиона барела до 535,54 милиона барела, докато анализаторите очакваха спад с 0,4 милиона барела.

В същото време износът на петрол от САЩ е нараснал до рекордните 1,1 милиона барела в денонощие.

Най-голям е делът на експортния американски петрол за страните от Азия, където според трейдари балансът на пазара постепенно е започнал да се възстановява, заради нарасналото търсене в региона от една страна, а от друга заради съкращаването на добивите от страните, които подписаха споразумение за намаляване на производството на суровината от началото на 2017 година.

Държавите от Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) и още 11 страни, вкл. и Русия, се договориха от началото на настоящата година да намаляват добивите и до средата на 2017 г. да постигнат общо намаление с 1,8 млн. барела в денонощие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 3 Отговор
    Браво на американците, че са увеличили износа и не дават на цената на петрола да отива нагоре ! А онези изедници русняците и арабелите, само се чудят какво да направят, че да поскъпне, не се наядоха, мамицата им долна. Те наште русофили затова мразят американците, че не дават на казмурите много да си развяват байряка !