Last news in Fakti

9 Април, 2017 11:37 5 694 6

Инвеститорите бягат от фондовите пазари в САЩ

  • сащ-
  • борса-
  • инвестиции
Инвеститорите бягат от фондовите пазари в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Инвеститорите нанесоха удар по американските акции и избягаха в безопасната зона на облигациите. В рамките на тази седмица отливът на капитали от фондовите пазари в САЩ достигна 7.4 млрд. USD, което е максимумът за последните 40 седмици. Отливът на средства от ETF- фондовете (инвестиращи във фондовите пазари на САЩ) достигна 3.6 млрд. USD, което също е рекорд в рамките на последните 40 седмици.

В същото време пазарът на облигации на САЩ отчете приток на капитал в размер на 12.4 млрд. USD, което е максимум за последните 8 седмици.

Случващото се през последните седмици принуждава инвеститорите да се съмняват в това дали новата администрация на САЩ ще съумее да проведе в близко време фискални и регулационни изменения, необходими за поддържането на по-високи цени на акциите и ръст в доходността от облигации.

Инвеститорите бягат от САЩ, съхранявайки оптимизма в развиващите пазари и Европа. Притокът на капитали на Стария континент възлиза на 900 млн. USD, а развиващите пазари са успели да привлекат 2.4 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джордж Вашингтон

    18 3 Отговор
    Да видим какво ни чака 2017. Тръмплината много говори но досега освен 59 ракети друго не е свършил. Нито прокара нов здравен закон, нито пипна данъчна система, нито пипна мита, нито стена троица, нито инфластруктура строи. Стои си в имението иград голф и пуска туитове 100 дни.
  • 2 гост

    12 4 Отговор
    че какво да направи тоя искукуригал олигарх
  • 3 вес

    6 0 Отговор
    Моля дайте поне един единствен линк към това, което цитирате
  • 4 ETF

    5 6 Отговор
    Авторът на статията определено е некомпетентен на тема инвестиции. Нека прочете малко за ETF преди да пише глупости...

    Коментиран от #5

  • 5 Оптимус

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ETF":

    Новината не означава, точно названието в статията... Инвеститорите търсят печалба. Следователно не са длъжнти да инвестират в ЕТФ и точно в САЩ, на момента... Има изгодни инвестиции в момента и в Африка и в Индия, защо се счита, че непременно трябва непрекъснато да растат инвестициите в САЩ или другаде? Инвеститора гони интерес. Затова и новината не означава, че има недоверие към инвестиции в САЩ. Просто на момента със сигурност има по-изгодни инвестиции с по-висока доходност. Нищо повече.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.