Last news in Fakti

12 Април, 2017 14:57 1 916 1

Как трилиони долари отплаваха към офшорни убежища

  • долар-
  • офшорка-
  • данъци
Как трилиони долари отплаваха към офшорни убежища - 1

Близо $1,6 трлн. крият в офшорни данъчни убежища петдесетте най-големи американски компании, сред които Apple, Microsoft и Wallmart. Това показва доклад на неправителствената организация „Оксфам“.

Корпоративните данъчни мошеници мамят САЩ с приблизително $135 млрд.

Класацията на компаниите, които държат парите си в офшорни данъчни убежища е Apple с над $200 млрд. , следвани от Pfizer със $193,6 млрд. и Microsoft със $124 млрд.. Американското законодателство позволява на компании да държат приходите си от чуждестранна дейност в офшорни сметки за неопределено време, за да се избегнат корпоративни данъци, които са едни от най-високите в индустриализирания свят.

Kорпоративните данъци на федерално ниво обикновено са около 35%.

По време на своята предизборна кампания американският президент Доналд Тръмп предложи намаляване на данъците с 15% и позволяване на компаниите да върнат в страната своите офшорни капитали с еднократен данък от 10%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    0 0 Отговор
    Капитализма се изражда в нещо доста гнусно. Винаги съм се чудел на човека, който мине състоянието от 20 милиона примерно и осигури съществуването си в охолство до края на живота си, както и на поне още 2 свои поколения след него защо продължава да трупа и да трупа, и да трупа, и да трупа... Изсмукването на парите от масите и концентрирането им в малцина е затрило не едно общесто от римската империя до наши дни и въпреки това хората продължават да го правят.