Last news in Fakti

15 Април, 2017 14:43 3 157 2

САЩ хакнали световната банкова система

  • сащ-
  • банки-
  • анс

Следени са били няколко банки в Близкия Изток

Агенцията за национална сигурност на САЩ е успяла да проникне и контролира Глобалната комуникационна междубанкова мрежа SWIFT, съобщи Би Би Си.

Разкритието е направено от документи, разпространени от хакерската група „Shadow Brokers" . Следени са били действията на банки от Близкия Изток. За атаката са били използвани слаби места на операционните системи. Тя е извършена от елитно хакерско звено на АНС.

Агенцията е успяла да проникне в два клона на системата SWIFT в Белгия. Следени са били транзакциите на банки в Кувейт, Дубай, Бахрейн, Йордания, Йемен и Катар.

От Майкрософт обявиха, че разглеждат отправените от хакерите твърдения. В момента те вземат мерки за заличаването на слабостите в софтуера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    21 8 Отговор
    Те тва знаят и могат, виж нещо градивно да сътворят това не им се отдава трудно им е.
  • 2 Песимист

    15 3 Отговор
    Хубавото на краварите е че нямат нищо хубаво ! Те са порталът за ада !