Last news in Fakti

20 Април, 2017 17:28 2 897 2

Венецуела национализира завода на GM

  • венецуела-
  • национализация-
  • gm

Властите във Венецуела са национализирали завода на GM, съобщи Ройтерс. Крайната мярка става на безпрецедентните протести в страната срещу управлението на президента Николас Мадуро.

Венецуела от месеци се намира в икономическа криза.

Освен това други активи на компанията, като автомобили, бяха незаконно отнети от нейните обекти, става ясно от съобщение на венецуелското поделение на американския автомобилен гигант.

От GM все пак обещават, че ще продължат да осигуряват сервизно обслужване и части за клиентите си чрез своите оторизирани дилъри.

Американската компания присъства в латиноамериканската страна от 1948 г. За нея в момента работят 2700 души. Тя има 79 дилъри във Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    9 4 Отговор
    Скоро Майдан и във Венецуела.
  • 2 кроко

    2 1 Отговор
    В тва ся е тъпо, дори много тъпо, щото без ГМ да им дават части не знам какво може да правят в тая фабрика. Ще се чудят какво как да пригодят и от къде някой да им го достави. Като са недоволни от ГМ, има други методи, примерно вкарват мин раб заплата за сектора и т.н.