Last news in Fakti

12 Май, 2017 09:57 2 028 1

Над 855 000 лв. като заплати изплаща фалиралият "Полимери"

  • полимери-
  • фалит-
  • заплати
Над 855 000 лв. като заплати изплаща фалиралият "Полимери" - 1

В Окръжен съд – Варна е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“АД от 12.12.2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв.

Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството. Съобразно съдебния акт е предвидено удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност) в пълен размер.

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще бъдат изплатени на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 полимер

    0 0 Отговор
    Банев и той кредитор!!!Ще обжалва?!?!