Last news in Fakti

25 Май, 2017 09:21 2 618 6

Германия с огромни загуби, заради таблетите в самолета

  • полети-
  • загуби-
  • германия-
  • сащ
Германия с огромни загуби, заради таблетите в самолета - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ могат да забранят пренасянето на таблети и лаптопи в ръчния багаж на пътниците на всички полети от Европа. Това ще доведе до огромни загуби за германските компании – най-малко 160 млн. EUR на година, предупреждава Министерството на финансите на ФРГ, цитирано от влиятелното икономическо издание Wirtschaftswoche.

Причината САЩ да искат прилагането на подобна мярка е опасенията, че терористи разработват бомба, замаскирана в таблет. „Подобна забрана означа милиони евро загуба за германската икономика, а дали това ще повиши сигурността го поставям под съмнение”, каза министърът на икономиката Бригите Циприс в интервю за Wirtschaftswoche. Според нея, проблемите на безопасността трябва да се решават с други средства, като например да се засили контролът при проверка на летищата.

От 2.3 млн. германци, които са посетили САЩ през 2015 г., всеки трети е летял по работа. „Ако вземем за пример 720 000 бизнесмени, чийто работен час струва 75 EUR, виждаме колко губят на полет. Потенциалните загуби за германската икономика могат да достигнат 160 млн. EUR.” се посочва в отчет на германското министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 УМЕН ГУЩЕР

    9 0 Отговор
    Сложете си Adblock и няма да виждате чепове...
  • 4 читател

    7 1 Отговор
    А как да премахна постоянната реклама на "ЗАПЛАТА" от Сафарито на телефона?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 УМЕН ГУЩЕР

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "читател":

    Начи насочваш кupсора със мишката(изписвам нарочно нескопосана думата за да не мине през цензуриращия филтър) със стрелкичката точно върху рекламата и след това натискаш десния бутон и изписва Block element и тя изчезва. Трябва първо да инсталираш безплатния Adblock в зависимост на каква платформа си
  • 6 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "читател":

    Изключително досадна е, но предполагам можеш да добавиш цялата zaplata.bg в адблокера и изобщо да не я допускаш.