Last news in Fakti

13 Декември, 2011 13:48 930 0

Държавният дял в EVN България излиза на борсата

Продажбата на държавните акции от EVN България излиза следващата сряда на БФБ-София. Приватизацията е част от стратегията на правителството за продажбата на държавните дялове от ЕРП през борсата.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол започва продажбата на 51 612 броя акции, представляващи 33 на сто от капитала на "EVN България Електроразпределение" АД, Пловдив и пакет от 62 106 броя акции, представляващи 33 на сто от капитала на "EVN България Електроснабдяване" АД, Пловдив, чрез публично предлагане на "Българската фондова борса - София" АД, съобщиха от агенцията.

Акциите ще се предлагат на сегмент "Приватизационен пазар", на "БФБ - София" АД. Началната дата на продажба на акциите е 21 декември 2011 г.

Процедурата е такава, че няма гаранции, че един и същ купувач ще може да се сдобие с целия пакет от 33% и в двете дружества, тъй като е възможно в някой отделен лот друг кандидат да предложи по-висока цена. За инвестиционен посредник по продажбата на държавните дялове беше избран "Булброкърс".

Акциите на двете дружества бяха регистрирани в Централен депозитар в средата на август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА