Last news in Fakti

9 Август, 2017 22:43 1 503 2

БДЖ погаси 42 млн. лв. задължения към бюджета

  • бдж-
  • задължения-
  • погасяване
БДЖ погаси 42 млн. лв. задължения към бюджета - 1

„Холдинг БДЖ” ЕАД погасява задълженията си към държавния бюджет, които са в размер на 42 млн. лв. Средствата са осигурени чрез безлихвен заем в резултат на получената нотификация от ЕК, съобщиха от БДЖ.

Задълженията на дружеството към Бюджета са формирани в резултат на извършени плащания след активирани държавни гаранции за погасяване на вноски по получени заеми от Световната банка по Проект за преструктуриране на железницата в България от 1995 г., предаде Фокус.

Чрез погасяването на тези задължения ще бъдат спестени наказателни лихви, които възлизат на 2,7 млн. лв. на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    4 0 Отговор
    И кво погасили задълженията с заем , така всеки може . Когато излязат на печалба да ми се обадят. А БДЖ и го преебаха ,там всичко беше разпределено , евтин транспорт за хората и малко поскъпо за товарите. А сега дадоха печалившото /товарите/ на своите хора, а губещото /хората/ го оставиха на държавата.
  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    Това държавно предприятие да дължи пари на държавата и да ги плаща с кредит от трето лице е много интересно.

    Жената ми дължи едни 100лв, но пък ако ми ги даде Пешо ще се зачуда каква услуга е правила жена ми... :))