Last news in Fakti

18 Август, 2017 18:22 1 171 3

КРИБ подкрепя минната индустрия срещу "зеления рекет"

  • криб-
  • индустрия-
  • рекет-
  • зелените-
  • работодатели-
  • кирил домусчиев

Нека да запазим инвестиционния интерес към България, пише Кирил Домусчиев

КРИБ подкрепя минната индустрия срещу "зеления рекет" - 1

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поздрави минния бранш по повод днешния му празник и заяви подкрепата си в борбата срещу „зеления рекет“.

"Като най-големия представител на бизнеса в България КРИБ има готовност да Ви подкрепя и занапред за постигане на основните цели и приоритети в минното дело и в икономиката на страната като цяло. Един от тях е да продължим заедно да се борим срещу т. н. „зелен рекет” на "зелените" организации върху цялата българска икономика, за да запазим инвестиционния интерес към България и да бъдат реализирани важни за страната ни инфраструктурни проекти, съобразени с опазването на околната среда", пише председателят на КРИБ Кирил Домусчиев до Минно-геоложката камара, цитиран от Economic.bg.

"Вие допринесохте за насърчаването на редица инициативи и политики, които осигуриха добра перспектива за предприятията от минния бранш и повишиха тяхната конкурентоспособност в условията на динамичния международен пазар", пише още Домусчиев.

Той изтъква важността и структуроопределящата роля на минната индустрия, която осигурява суровините, които се преработват в страната.

"Цели отрасли от националната икономика не биха съществували без вашия всеотдаен труд. Стабилността в сектора се обуславя от високия професионализъм на заетите в него, привличането на инвестиции, въвеждането на нови технологии, прилагането на принципите на корпоративната социална отговорност по отношение на безопасността на работните места и устойчивото екологично развитие", казва още председателят на КРИБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    5 0 Отговор
    "Като най-големия представител на бизнсе в България, КРИБ....". Корекция: "Като най-голям представител на ОЛИГАРХИЯТА в България, КРИБ...". БСК да кажете, че представлява някакъв бизнес, добре, ама КРИБ?! Хаххахахххйах
  • 2 рекетьор

    0 0 Отговор
    Защо усилията да се опазва природата и следенето за спазването на законите за опазване на околната среда трябва да се нарича рекет?
    Изразите "зелена мафия" и т.н. се използват за какво ли не напоследък.
  • 3 Цура дашната

    0 0 Отговор
    До председатело на БИЗНЕСО и РАСКОШО- Робството е отменено.Има ли издевателство над работника което да не е подкрепено от КРИБ?