Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 13:48 2 617 14

Руска централа е най-добрата

  • аец-
  • русия-
  • централа

Топ централите са иновативни и исторически важни проекти

Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ с първия в света завършен реактор ВВЕР-1200 от поколение „3 плюс“ бе отличен като „Най-добра централа за 2017 г.“ от американското списание POWER.

Топ централите са иновативни и исторически важни проекти, които представляват интерес за енергийната индустрия, уточнява offnews.bg.

Наравно с Шести енергоблок на руската Нововоронежка АЕЦ са и други две централи победители – АЕЦ „Колумбия“ във Вашингтон и АЕЦ „Рингхалс“ в Швеция.

Призьорите са избрани от редакторите на POWER.

Нововоронежката АЕЦ е първата централа която пуска и разработва всяко поколение на технологията на реакторите ВВЕР, включително и ВВЕР-1200 в Шести енергоблок - най-последната дума на технологията, който бе въведен в търговска експлоатация през февруари 2017 г. Това прави централата част от „живата история“ на ядрената енергетика и идеален тренировъчен център за атомната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    14 38 Отговор
    Правилното заглавие е "...сред най-добрите" защото в класацията на 1-во място има още две - американска и шведска. Ама нали се борим за кликове - ей сега ще ви налазят копейкаджиите да се обясняват

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Алууу г-н 80% Не четеш правилно наравно е но вс.пак е подобра от др.две, е аман от 80% тука

    Коментиран от #5

  • 3 goni

    23 6 Отговор
    Ааа!Знам ги тия от списание POWER!:) Всички до един са Руски шпиони!:) Пият одеколон " Тройной"!:) Щото не им стигат парите за Боянирщик!:) Знам и кой им е шеф! Лично Тръмп!:) А, всички знаят че Тръмп е продал САЩ на Путин, заради дълговете си на хазарт и необяснимата му жажда за славянки!!!:) Путин му обещал да го уреди с рускиня и Тръмп веднага клекнал!:) Колко му?!:) Един път се живее!:)
  • 4 Скорпион29

    28 7 Отговор
    По-добра е, и американците го признават няма защо да плювате върхът на технологиите
  • 5 Реалист

    5 22 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Както бях написал и преди 3-те поста под моя са от един и същи трол-копейкаджия. Благодарен съм му защото той е най-добрата реклама какво ни чака с руските марионетки начело. Путиноидната шизофрения да поставя всичко руско на първо място води до заключението че и руското л...но е най-голямо и миризливо. Тролче, ти не си виновен а тея които ти плащат и оня който те е създал. Дерзай, само ни помагаш да обясним колко е лошо да имаш политкомисар за началник.
  • 6 юрист

    5 24 Отговор
    Пълни глупости. Няма такава руска централа.Просто не съществува.Фейк.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Antimediator

    7 20 Отговор
    МУХЛЬО , Чернобилската да не случайно патагонска ?!
    Удари един стаканчик и заставай на амбразурата да защитаваш Путин и руския империализъм.
    Много благородно начинание си си избрал.
  • 8 Различен

    21 4 Отговор
    М-дааа!
    Веднага да се изсе@@т на метеното и да плюят!
    Пуркуа бе джанъм, сте такива??
    Я сега дайте малко инфо за новата Хамериканска централа на бързи неутрони! А-ааа, то няма такава. Има, ама руска, в действие и произвеждаща ток! Промишлена, а не някакъв неизвестен лабораторен проект!
    Но иначе ми говорите за върхови Хамерикански технологии, пък то са китайски или пак нейде от там!
    Я сега марш към минусите, че днеска не сте ме оценявали!
  • 9 Трол

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Я пак!
  • 10 Радо

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Майка ми, докато е била бременна със сестра ми, е била на стаж в Нововонежката централа, заедно с баща ми естествено, преди 42г. , и после 8г. в АЕЦ-а...тва за сведение на някои съфорумки.
  • 11 Скорпион29

    20 4 Отговор
    Я мн.да не дрънкате тука недоквачени Фукошима е американска и отрови атмосферата 10 пъти повече от АЕЦ Чернобилския блок.Точно щото беше с една защита докато руските са с 2 и повече и в Чернобил е недоглеждане а не техническа авария каквато беше във Фукошима
  • 12 Манипулатор

    9 13 Отговор
    В заглавието възторжено пише, че руската централа е най-добрата, а в текста по-долу пише че наравно с нея са една в УСА и една в Швеция !
    Това е типичен пример на подвеждане и манипулация.
  • 13 1234578

    2 2 Отговор
    Германия и Япония се отказват от атомните централи. Франция вероятно ще ги последва. Обяви, че ще намалява зависимоста си от тях.
    В момента Турция, Саудитска Арабия, Иран – строят атомни централи. Все авторитарни държави. Не им трябва ток, по-скоро им трябва технология за атомни боомби затова ги строят. Другите държави, които строят АЕЦ са Китай. Те искат да произвежда всичко, вероятно искат да почнат да произвеждат и АЕЦ затова строят. А пък Индия търси начин да реши икономическите си проблеми и мизеристващата голяма част от населението, надали е избрала правилния път.
    Е от кой да се учим от Иран, Турция и Саудитците ли? Или от Германия, Франция и Япония.
  • 14 Kcaniba

    0 1 Отговор
    По важното е , че ние няма да имаме Беленско АЕЦ!!! Ще си внасяме не само газ от Турция но и ток!!!
    Налии