Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 08:22 3 074 3

Привличане на повече инвестиции

  • инвестиции-
  • баня-
  • идеал стандарт
Привличане на повече инвестиции - 1

Три са начините, по които се работи за привличане на нови инвестиции. Първият е чрез мерките, заложени в Закона за насърчаване на инвестициите. Вторият – чрез подобряване достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез Българска банка за развитие. Друг инструмент в посока развитие на бизнес средата в страната е надграждането и създаването на нови индустриални зони. „Предприет е нов подход за развитието на индустриалните зони в България – първо ще се изгражда инфраструктурата на зоната и едва след това ще се продава или ще се дава право на строеж, за да могат инвеститорите да влизат в готови индустриални зони”, каза министърът на икономиката Емил Караниколов. Той взе участие в откриването на първия етап от инвестиционната програма на „Идеал Стандарт – Видима” в Севлиево. През тази година компанията е направила инвестиция в размер на 22.5 млн. лв. Още по толкова ще бъдат вложени в производството през следващите две години. Така до края на 2019-а трябва да бъдат вложени близо 70 млн. лв.

Инвестициите на компанията са насочени в три области. „Първата е технологията. Наличието на технологии означава, че имаме възможност да увеличаваме капацитета и производителността си благодарение на повишаване на конкурентоспособността си. Технологиите са обект на инвестиции в нашите производствени мощности и открихме нова технологична линия в завода ни за керамика в Севлиево”, каза Торстен Тюрлинг главен изпълнителен директор на Ideal Standart International.

Втората област са иновациите. „Иновациите означават и развитие на научно развойната дейност и обучението на хората. Ние инвестираме и в тази насока”, допълни Тюрлинг. Третият фокус на инвестиции са насочени към обслужването на клиентите.

Привличане на повече инвестиции

Вложенията в двата завода на компанията са различни. Така например в завода за санитарна арматура ще бъдат инсталирани 20 робота за автоматизация на шлайф-полирната дейност. „Вече имаме внедрени в производство шест от тях. Също така предстои внедряване на последно поколение високопроизводителна машина CNC, която да поеме модернизацията на механичната обработка на завода за санитарна арматура, както и внедряване на високопроизводителни машини за леене на изделия”, каза Ярослав Дончев изпълнителен директор на подразделението в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 boreto2

    0 0 Отговор
    С тия маски на устата - егати инвестицията.
  • 2 мхм

    1 1 Отговор
    Тия инвестиции нали се сещате, че отиват на друго място... В Севлиево отиват само машините, на които ще работят същите опоскани работници....
  • 3 Роман дизел

    0 0 Отговор
    Не ги лъжете да идват тук ние ще отидем при тях в чужбина,нема кой нема кой да работи на минималната заплата в България. А язе работата съм я манал щото ми пречи на пиьеньето.А на здраве на бизнесо и да не говори за работа че от нея ми се драйфа.