1 654 5

Пада роумингът със Сърбия

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат

Венцислав Михайлов

България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг.

Двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг подписаха министърът на транспорта Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и съобщенията Расим Ляич, съобщи БНР.

Телекомите от двете страни ще договарят условията за по-ниските цени на разговори и трафик на данни. Очаква се цените на роуминга да поевтинеят в следващите между 3 и 6 месеца. Отпадането на роуминга с държавите от Западните Балкани е приоритет за предстоящото Българско европредседателство. Сърбия е втората страна от региона след Македония, с която е подписано такова споразумение.

Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.

Отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани е цел за правителството ни и за българския еврокомисар Мария Габриел. От снощи в Белград се водят разговори на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат, два месеца след разговорите във Варна.

Обсъждат напредъка по развитието на икономическото сътрудничество, бъдещи инфраструктурни проекти, укрепването на регионалната стабилност, подкрепата за интеграцията на държавите в региона, което е приоритет на България в предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз.

Четиристранната среща на балканските лидери започна снощи с работна вечеря, дадена от сръбския президент Александър Вучич.

Сърбия


Още по темата

 • Гаф на CNN. Объркаха България с...

  Гаф на CNN. Объркаха България с...

  Авторът в CNN е отбелязал Румъния на картата, с надпис "България в Европа", съобщи Podtepeto.com. Рекламната статия, публикувана в CNN ...
  9.12.2017
  9 912
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • MT Гонтан
  Отговор
  1 14:28  09.12.17
  Много ми беше важно да падне роуминга в Сърбето. А кога ще падне омразата им срещу нас? Докога ще ни викат сигани? Докога? Никой не ги обича тия , ни македонци , ни босненци , ни хървати , ни унгарци

  Коментиран от #5

 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  2 23:05  09.12.17
  Сега мустакът на републиката ще може да звънка безплатно до България, за да разбере как вървят нещата с евентуалната му екстрадиция.
 • Да живее ГЕРБ
  Отговор
  3 09:02  10.12.17
  ЕВАЛА ПАК БОЙКО Е ВИНОВЕН!!! Виновен е! Браво!
 • Да живее ГЕРБ
  Отговор
  4 09:19  10.12.17
  Бойко е виновен, че няма атентати в България и Бойко е виновен, че бюджета ни е на плюс. Бойко е виновен, че България не фалира. Виж ако бяха други на власт, държавата щеше да фалира и тогава всички щяха да са доволни
 • Да живее ГЕРБ
  Отговор
  5 12:07  10.12.17

  До коментар #1 от "MT Гонтан":

  Спокойно, виновния и това ще оправи, ама ти тогава нема да кажеш благодаря, ами за нова екстра ша плачеш....една майка ми се върти у главата

Напиши коментар:


Публикувай