16 Януари, 2018 09:14, обновена 16 Януари, 2018 11:30 33 398 132

Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува

  • ивайло пенчев-
  • заплати-
  • работници

Няма достатъчно успели българи

Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува - 1

Заплати от 700-800 лева не съществуват. Аз не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни.

Това заяви пред "България он ер" бизнесменът Ивайло Пенчев, който е един от българските предприемачи, показани в клипове на успели хора от посолството на САЩ у нас. 47-годишният мъж е собственик на най-голямата компания в света за производство на стени за катерене.

По думите му, дори чистачките в неговите фирми получавали повече от тази сума.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма и достатъчно предприемачи в България, които да създават успешни предприятия. Трябва да се създават условия и постепенност ще има по-високи заплати, но това вече се случва", допълни бизнесменът.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо и има много малко умения - "то той не заслужава и 510 лв".

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", категоричен бе Пенчев.

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави, като например Франция. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    172 29 Отговор
    Много сте му извадили думите от контекста...
    Само и само да привличате внимание и да се чете статията. А иначе, че на човека изказването е изкривено през журналистическата призма няма проблеми...
    Така е представено във всички вестници не само тук.
    Но за да има посещения сте готови да извадите от контекста каквото и да било и да го представите в по-скандален вид ... тъпо е.

    Коментиран от #29, #123

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мнение

    82 10 Отговор
    Щастието на едни в бизнеса, се крепи на нещастието на други. Така че, всички да са като него - да, но не и на неговата позиция, а като бачкатори. Това, че хората не заслужават, не значи, че не трябва да потребяват, иначе в Индия, Бангладеш, Африка, и т.н. ще изпукат от глад, и ще дойдат в неговото имение да живеят. За да се развива Капитализъма, трябва все повече хора да купуват предлаганите стоки. пари - стоки - пари+. Няма кой да купува - има пари-.

    Коментиран от #14

  • 4 незнайко

    20 200 Отговор
    Донякъде е прав, но не съвсем ! За развитие на дейност, наистина има поле в БЪЛГАРИЯ . 800 лева заплата на един човек е достатъчна за нормално живеене, без разхищение.

    Коментиран от #28, #42, #48, #121

  • 5 ЯЬАЖА

    189 11 Отговор
    ИМА ПОЗДРАВИ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП. С ПОЗОРНИТЕ ПОД 500 ЛЕВА СА МЛАДИТЕНАУЧНИТЕ РАБОТНИЦИ И ДОКТОРАНТИТЕ.С ПОД 800 ЧИСТИ СЛЕД ДАНЪК СА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ .
    ТОВА ЧЕ НА НЯКОГО ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА МУ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НЕ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ. КАТО ЦЯЛО В ЦЕЛИЯ ЕВРОСЪЮЗ ТУК Е НАЙ-НИСКО ПЛАТЕНИЯ ТРУД.

    Коментиран от #39

  • 6 Гост

    170 14 Отговор
    Хем чистчаките в смотаната му фирмичка, дето никой не я е чувал взимали повече, хем обявите в интернет показват, че дава 800 БРУТО на работниците си. Е последно кво?! Плешивия бизнесмен ли лъже, статията ли или jobs.bg?! Като чета свързаните статии по- скоро съм склонен да не вярвам на плешивия капиталист. За заплатата от 800 лв. не ме бърка, аз взимам точно 3 пъти по толкова, но ме дразнят такива ерзац бизнесмени със съмнителен произход на първоначалния капитал.

    Коментиран от #50, #58

  • 7 Гост

    243 9 Отговор
    Здравейте ,така е няма запрлати от 800 лв ,масово дават под тази сума.
  • 8 Бесен Язовец

    102 11 Отговор
    Тоя Лаурицен с розовото сакенце е голям лицемер и като гледам и скръндза появява ми се от време на време със смешния си бизнес и колко печалба раелизира тоя колко от вас са се катерили на такива стени? Аз пък съм най големия износител за кърфици за хербарий на насекоми.И това че е най- гомемия производител е измислица!

    Коментиран от #11, #17, #66, #95

  • 9 Бесен Язовец

    112 12 Отговор
    Нещата ще се оправят в бг.когато почне да се плаща по- браншове и има мин.почасово заплаштане 5 лв.мин час и се почва
    1- чистачка 5лв.час
    2- продавачка 8лв.час
    3- брокер 9лв.час
    4- дребно шефче 10лв.час
    Задължително работно време от 8 часа с 1 почивка доп.часове се заплащат двойно!
    А сега те наемат за 50 лв.надница и карат човеците да бачкат по- 15/16 часа и като разделиш 50:2 = 25 лв.на 8 часа = 3лв.час !?!??
    И като бачкаш 2/2 по- 15 ч= все едно работиш 30 дни за 25лв.това е 50 лв.надница
  • 10 Гоуст

    97 6 Отговор
    Да не е луд да плаща десетки хиляди левове на телевизии, радиа, билборди и тн за реклами. Прави едно такова изказване и всички се спукват да го рекламират. Който не е знаел фирмата му, вече я знае
  • 11 Бесем

    58 11 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    А така! Сипете му на тоя плехар. Бизнесмен, паралия, пък няма пари за една перучка! ХЪ ХЪ ХЪ ХЪ Палячо с някакъв нишов бинес, който ако беше толкова печеливш, колкото му се иска на плеши, то щеше да привлече и други играчи- елементарна икономическа аксиома. Пък и ако беше тоооооолкова печеливш нямаше да дава такива ниски заплатки
  • 12 анализатор

    94 8 Отговор
    я го пратете тоя в шивашко предприятие да поработи един ден
  • 13 гост

    88 7 Отговор
    много обича да го показват по телевизора и да дрънка глупости,но ако си направи труда да излезе от телевизора,най-вероятно ще се наложи да спре да се прави на преуспял бизнесмен и да се сети от кое село е,и колко пари взимат там хората...колко бързо парите променят хората и ги правят смешни
  • 14 Morgoth

    40 6 Отговор

    До коментар #3 от "мнение":

    Щастието в далаверите наистина е върху гърба на нещастието на другите, но не и в производството. Когато създаваш продукт печелиш ти (най-много разбира се), печелят служителите ти, през данъците печели държавата, а клиентите които плащат очевидно са доволни да го правят и смятат, че си струва за това което получават. Така всички са доволни, а икономиката расте вместо да преразпределя.
    Българина трябва да повярва, че може и да зареже андрешковското мислене, че само с престъпления се забогатява.

    Коментиран от #77

  • 15 Скорпион29

    36 11 Отговор
    Ако могат така и да не плащат заплати ще им е най- ОК и ще могат да блестят такива мишлочета като тоя ,,преуспелия" с цехчето на село сглобено на дедо му у плевнята с 5 работника къде се крил,,крупният" капиталист и като отидеш сигурно почне да се пазри : Аааа 3 месеца пробно на половин заплата и пълен раб.ден
  • 16 Ааа

    40 6 Отговор
    В Летница чисто се взима 550лв. А в по натоварените месеци до 900лв.за заварчиците

    Коментиран от #20

  • 17 Morgoth

    29 11 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Ако в световен мащаб си най-големият износител на карфици за хербарии на насекоми повярвай ми и ти ще си милионер. А този за стени е точно такъв. И не е единствения подобен в България, просто останалите не са толкова цапнати в устата или поне не са имали повод за изява като този е тех-парка.

    Коментиран от #24

  • 18 koпа

    68 10 Отговор
    За коя държава приказва ,според мене или се подиграва или се прави на много умен,средните заплати в България са под 500 лева има много хора ,който получават 300-350 лева а за пенсийте въобще да не говорим.
  • 19 червения милиардер

    63 11 Отговор
    Селянчето от село Летница е изпрало някой лев на някой отговорен другар и си е повярвало.
    Пази Боже, сляпо да прогледа!
    800 лв бруто означава около 600 лв на месец чисто!
    Йевала, ашколсун на бизнеса ти бе братче, дано фалираш скоро ти пожелавам, най-искренно.
    Продължавайте да изобличавате такива "бизнесмени"!
  • 20 Бесен Язовец

    37 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ааа":

    Знаеш ли кога ше му заварявам на тоя за 900 лв.и това повсяка вероятност е алуминиева конструкция и отиваме на Аргон точно на Мукавей

    Коментиран от #33, #41

  • 21 Лост

    75 8 Отговор
    Когато човек забогатее губи човешкия си облик и започва да се мисли за по-специален и важен от другите. Жалко за бедната му душичка.
  • 22 Бесен

    66 7 Отговор
    Що не вземе да се гръмне?! В София - може би и да няма, макар да се съмнявам. Ама да заповяда в провинцията където за 800 кинта ще има опашка желаещи!!!
    Писна ми всеки да ми наднича в канчето и да ми дава акъл!
  • 23 Ядеитн

    20 74 Отговор
    Ей, мишките веднага наскачаха срещу човеко - завиждат на париците му. Колко му е кеф - толкова ша дава. Днес илядо, утре осемстотин, па в друхи ден може и хич! Ляба в него, ножа в него. Знам ги наште мишоци - съскат от злоба тайно, ама кога размахаш плико со заплатата ръка цалуват! А възможности в България има - само да си кадърен, ербап и търпелив.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    55 4 Отговор
    Не искам да омаловажавам успехите му, но представянето му в медиите е сходно с шизофренията. Първо, той води битка точно с това, че директорите на държавното предприятие, отговорно за технологичния център, го спира и не не му предоставя обещаното. Цветущи епитети и редица статии са изписани по неговия проблем. После казва, че нямало пречки за предприемачите.
    Първо казва, че такава заплата нямало, а после че неговата фирма дава толкова и то на работник на 8ч. Аз съм пресмятал заплащането на час на моите родители и то е 2лева на час за 8ч. работен ден като единият е и на смени. Хората са със стаж, с образование и квалификация, но много трудно си намериха и тази работа. Та г-н Пенчев да не се изказва толкова всезнайно, не е властелин на бизнеса в страната. В близкият парк има стена за катерене, но малцина са тези, които ходят там и макар да се плаща по 3-4 лева, съоръжението затвори.
  • 26 червения милиардер

    76 11 Отговор
    Наскоро срещнах едно момче, защитило докторска степен, което ми каза, че в БАН му давали 500 лв на месец!
    Обаче пича си намерил работа в Германия, по специалността в някакъв университетски проект, ще взима не по малко от 5000-6000 хил евро бруто, ще му остават 3-4 бона чисто, в ЕВРО.
    При учителите 800 лв заплата, бруто е масово явление, даже е и по-малка.
    Който има акъл се маха от Бълхария и никога повече не се връща! Бягайте към Терминала, защото ще става по-зле, тая територия никога няма да се оправи, ама никога, като гелдам, какви "бизнесмени" имаме, положението никак не е розово.
  • 27 Безработен

    63 6 Отговор
    Няколко пъти съм кандидатствал по техни обяви, винаги никакъв отговор. Там предполагам се подбират най, най, най-каймака на висшия интелект. Ако сте завършили някъде в чужбина и имате стаж в международни компании и сте ръководили проекти за милиони, вероятно може и да се прелжалят да ви поканят на интервю. Иначе накратко казано, трябва да си под 30 г. с 5 год. стаж. Английския да ти е майчин език и да си доволен на 1500 лева. Е няма как да стане Ивайло :)
  • 28 ГОст

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Ти нормален ли си 800 кинта
  • 29 НИКИ

    85 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не са извадени от контекста, слушах го този. Това са богати хора които нямат нищо общо с действителноста, нямат познати,съседи или приятели които живеят в нищета, живеят в паралерен свят. Същото е и с политиците.
  • 30 Джак

    64 5 Отговор
    "Все още няма и достатъчно предприемачи в България" - ами как да има бе господине като всичко е гнило от корупция. Всичко е пирамида и на върха се знае кои са. Как един млад нахъсан човек да успее- кой ще го пусне? Това не е силиконовата долина, това е България. Тук нещата не са розови и никога не са били. За да успееш тук трябва да имаш много дебели връзки и доста пари. Лесно е да си наяден и да даваш оценки. Нямало заплати под 800 лв - лицемер!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Плешивец

    46 6 Отговор
    Този плешивия уранготан е пипнал някой лев и се е самозабравил. Виждали сме доста паразити като него, скоро най-вероятно ще има възмездие.
  • 33 Густо

    38 6 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    За 900лв за заварчик ха ха ха пълен смях
    За тия пари си заварява той
  • 34 me be re

    9 25 Отговор
    Ами нама такива заплати , заплатите навсякъде са по големи, НО ОСИГУРОВКИТЕ СЕ ПЛАЩАТ на тези пари , а разликата в плик и под масат ...
    Като ги накарате да плащат осигуровки на релните доходи и спрете да крадете, нещата ще потръгнат
  • 35 JUMP

    27 5 Отговор
    Е защо тогава сам казва, че няма хора в страната ни, защото заплатите, които получават са по-високи от 800лв. ли ?????????
    Пък и предприемачи липсвали!!!!!!!! Странно
  • 36 Плешо капиталиста лъжлив!

    43 5 Отговор
    Плешо, а ходи да се таковаш в задника лъжлив! 800лв. бруто!??? Браво бе, цървул щедър! В България заплатите и пенсиите са на най ниско ниво, в цяла Европа! Да не говорим, че и от някои африкански републики!!! Такива маймуни като теб, заслужават публичен линч!
  • 37 Алфа Ромео

    45 5 Отговор
    Още един дървен философ който си живее в някъв негов си свят, дет се вика сития на гладния не вярва.....
  • 38 Абв

    21 7 Отговор
    Лош материал и дебили сме Пенчев! Ти явно си от по-малкия процент. Радвай се!
  • 39 Stefko 88

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЯЬАЖА":

    Преподавател в мгу взима толкова. Знам защото познавам ЛИЧНО такъв. А тоя е лицемерен глупак

    Коментиран от #52

  • 40 Иван Господинов

    25 3 Отговор
    Тоя паткан съвсем не го слуша главата. Просто бълва простотии и откровени цинизми безогледно в разни рейтингови предавания. Нивото на журналистиката тук е далеч под нулата и точно такъв тип говорене се толерира. Явно смятат, че това е иновативно и че помпи рейтинг а всъщност си е бръщолевене на ниво кръчмарска раздумка. Изобщо не знам как го управлява тоя бизнес ако е негов изобщо. Човек с подобен интелект се съмнявам да може успешно да ръководи мултинационална компания. Или на късмет е срещнал истински професионалисти всеки в сферата си и те автономно му движат бизнеса или някой отзад върши работата и тоя е само за парлама. Най-вероятно има разни съдружници зад кадър които движат всичко а тоя е един гръмогласен бушон.
  • 41 Ааа

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Метални конструкции са.90% в фирмата са от малцинствата
  • 42 JEEP

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Ако живееш с мама и тати - да става.
    В противен случай, не те виждам как ще издържаш семейство. Не че не може де, но ще е мизерия.
    От друга страна нищо лично, но като гледам начина ти на разсъждение може би е по-добре да не се размножаваш.
  • 43 Чичо

    35 3 Отговор
    Вярно, прав е човекът, няма заплати по 800 лв. В шивашките фабрики, в хранително вкусовата промишленост няма - всичките са на минимална! Тъпанар! Да вземе и да си извади главата от зад.ика и... Хвала за успешния му бизнес, но много бързо забрави вкуса на сухия хляб!
  • 44 мамо аз съм пилот

    55 3 Отговор
    Липсват кадри. Ето ви кадър- бачках във фирма за алуминиеви профили. Обучавал съм се повече от шест месеца да заема позиция. За две години смених три пъти длъжността и съответно машините, на който работих. За тези две години заплата не мръдна нагоре, но отговорностите скачаха лавинообразно- от изработка на профили за алуминиева дограма, щори, каси на врати, до специализирани профили за тежката и автомобилна индустрия. Заплата от 600 до 800 лева за график- четири работиш, един почиваш, при първа,втора и нощна смяна състояща се от осем часа без регламентирана почивка. За същата работа в подразделението на фирмата в Гърция, работниците взимаха 2000 евро. Докато бях там завърших и магистратура специалност "Логистика"- между другото защото там не ми се полагаше отпуска за учение. Не че някой се интересуваше, на гърците им трябваха само работни добичета.Две години издържах на неописуемото натоварване и напражение. Накрая напуснах, защото имах чувството че ще умра ако продължавам така. Ето ви трагичната история на един "кадър" в България.
  • 45 Капитана

    38 4 Отговор
    Смешко,да дойде в провинцията да види какви смешни пари плащат на хората във частните фирми и тогава да говори.Повечето работодатели в провинциални градове,като Търново,Ловеч,Габрово и т.н дават смешните 600-650 лв. чиста заплата.Постоянно хората напускат и търсят по платена работа и бизнеса се оплаква,че нямало кадри,кой да ти работи за тези пари.Поредния смешник,изкарал някой лев и тръгнал да разправя хиляди глупости по всички телевизий.

    Коментиран от #49, #51

  • 46 Men

    28 4 Отговор
    Смешник
  • 47 Azazel

    28 11 Отговор
    Прав е, но не за България, а само за София. Познавам хора, които работят във фирмите му и наистина изкарват прилични пари, като работят при добри условия (хубав офис, социални придобивки, дори служебни автомобили за някои). Освен това, човекът подпомага, с каквото може, социални каузи, опитва се да повдига въпроси, за които управляващите се правят на глухи и т.н. Просто, напоследък малко си е повярвал повече, отколкото трябва, надценява се и се изказва като последна инстанция за всичко, дори за неща, от които идея си няма... Иначе, за едно е прав, наистина - за да успее България, има нужда от повече предприемачи, като него. Много повече! В различни сектори. И, в различни градове...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Stefko 88

    29 4 Отговор

    До коментар #45 от "Капитана":

    Да иде до Видин Монтана Враца... Да им каже на хората.... Че те явно не могат да смятат. Да се видят колко са добре . За 1000 лв във Видин не са си и мечтали.
  • 50 Боляр

    12 21 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно неговият старт е далеч от съмнителен, това че Вие не сте запознат, не го прави съмнителен бизнесмен. Създайте фирма, която е #1 в света, тогава ще слушаме вашите акъли.
  • 51 Боляр

    9 26 Отговор

    До коментар #45 от "Капитана":

    Смешкото е родом от Килифарево и до ден днешен много хора от Търново и региона работят с него и за него. Не се изказвай неподготвен. Толкова е в час, колкото ти никога няма да си.

    Коментиран от #53, #56

  • 52 Azazel

    13 7 Отговор

    До коментар #39 от "Stefko 88":

    Не е лицемерен глупак. Прав си, че в държавните университети заплатите са в този порядък (аз самият съм преподавател и знам горе-долу къде колко взимат, макар че за МГУ нямам идея, защото не ми е в направлението), но истината е, че към основната си заплата, повечето преподаватели взимат куп допълнителни хонорари за научно-експертна дейност, участие по проекти, преподаване в други университети и т.н. (за корумпираните преподаватели дори няма да повдигам въпрос...). Ако човек с научна степен, не може да изкара лев над основната си заплата, бих потвърдил думите на Ивайло Пенчев, че и 510 лв. не заслужава... Аз лично не започнах академична кариера, заради ниските възнаграждения и, защото, благодарение на знанията си, и докторската си степен, имам възможност за в пъти по-високи доходи в частния сектор. Затова преподавам, като хоноруван преподавател - само за удоволствие и престиж, но, гарантирам ти, че за част от преподавателите по университетите, дори 1 стотинка им е в повече, и по-скоро - те трябва да плащат вредни на студентите...

    Коментиран от #55, #116

  • 53 Я изкарай Гано

    16 5 Отговор

    До коментар #51 от "Боляр":

    Хубаво Боляр, колко вземат в хлебозавода, пепси, болярка, складовете, ЦБА, Престиж, Аркус, Унитраф, продавачките в магазините и т.н. а? На колко ги осигуряват? То в някое министерство бонусите на чистачките са блян за нас навярно. Хайде да ги продава тези стени и захватки в България, където ги произвежда! То лесно да купиш 10тира да ги пуснеш да изкарват в ЕВРО и да плащаш на шофьорите, данъци и осигуровки в БГ-то. Ама дали си в реалната икономика???
  • 54 Кобрата

    40 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора.
    ----------------------------------
    Не, това са последиците, за липсата на хора, защото точно заради ниските заплати, които дават тук, хората избягаха по чужбина, за да търсят по-добра реализация и по-добри доходи, с които да живеят нормално. А и мисля, че вече много са закъснели с вдигането на заплатите, те и да ги вдигнат, просто вече не остана кой да работи, защото хората отдавна избягаха от тази кочина (България)...
    На циганите ли (които ги мързи да роботят) ще ги дават тези заплати дето планират или пък на пенсионерите, които повечето вече нямат сили да работят?
    - Дето се вика - Късно е либе за китка
  • 55 червения милиардер

    12 6 Отговор

    До коментар #52 от "Azazel":

    "Ако човек с научна степен, не може да изкара лев над основната си заплата, бих потвърдил думите на Ивайло Пенчев, че и 510 лв. не заслужава..."
    ..............................................................................................................
    Азазелчо, нещо си противоречиш, хората с научна степен , могат да изкарат лев, само, ако не работят за БАН, примерно, или имат късмета някоя българска фирма да има нужда от техните знания! Това е висококвалифициран труд, който обикновено в Бълхария не се цени, изобщо, просто икономиката няма нужния ресурс да материализира идеите на учените и да ги продаде, за да им плати.
    В България развойната дейност е на много ниско ниво, всичко се изчерпва предимно с разни проекти свързани със софтуерни продукти и програмиране, всичко останало е леш.

    Коментиран от #60

  • 56 червения милиардер

    22 3 Отговор

    До коментар #51 от "Боляр":

    Боляр, гледам, че си запознат с въпросния субект, но я кажи колко е средната заплата във В.Търново.
    Обзалагам се, че е около 800 бруто, значи чисто към 600 лв.
  • 57 гоги

    26 2 Отговор
    В пътностроителна фирма шофьор взима 620лв чисто на 6 дневна работна седмица по 10-12часа а шефа на 3 год си сменя джип за 120000лв
  • 58 СссереМ

    4 24 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Къде да я чуете тая фирма,овцете и патките не се катерят по стени,айде отивай да издоиш кравата че ще хване мастит,пълно с некадърници в тая държава.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Azazel

    5 5 Отговор

    До коментар #55 от "червения милиардер":

    Дали ще са в БАН, или в университети, хората, които се занимават с наука, в момента имат толкова възможности да кандидатстват за финансиране по европейски проекти (българския фонд "Научни изследвания" даже не го споменавам, че в него нещата малко смърдят на корупция...), или за сътрудничество с частния бизнес, че трябва много да ги мързи или да са крайно некадърни, че да не го правят... Аз самият (аз съм в социално, не техническо научно направление), по време на докторантурата ми, участвах по европейски проект и мога смело да кажа, че стига човек да му се работи, да знае какво прави, да умее да създава контакти и да говори поне един чужд език (в европейските проекти трябва да участват поне четири университета, два, от които, чужди), няма какво да го спре. Някои институти в БАН също доста успешно използват европейско финансиране и партньорства с частния бизнес, а освен това, учените от БАН никой не ги спира да преподават по университети, да са консултанти/експерти, да пишат книги и т.н.

    Коментиран от #81

  • 61 Utopia

    3 4 Отговор
    Прочетете инфото от следващият линк. И не коментирайте.
    https://neverojatno.wordpress.com/2017/03/13/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-walltopia-%D0%BE%D1%82-%D0%B1/
  • 62 КУЧЕ

    21 3 Отговор
    БИЗНЕСМЕНА МАЙ СА ТИ НАРЕДИЛИ КВО ДА ПЛЯМПАШ НЯМАЛО ТАКИВА ЗАПЛАТИ ТИ ДА НЕ ЖИВЕШ НА ЛУНАТА ВЕ
  • 63 Vasik Atanasova

    24 2 Отговор
    човека има над 200 милиона
    може да си дрънка глупости колкото си иска
    сития на гладния не вярва
  • 64 Стефан

    15 1 Отговор
    Ти нормален ли си или си се надрусал с нещо?
  • 65 ПТУРС

    21 3 Отговор
    Плешивото лъжливо момче беше работодател на един мой приятел завършил архитектура в чужбина плащаше му 1000 лв., но за кратко защото приятелчето си тръгна от проспериращата му фирма.
  • 66 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    ахим лаурицен
  • 67 комент

    15 2 Отговор
    то наличните предприемачи са
    -- МУТРИ
    КАКВО ОЧАКВАШ ОТ ТЪПАЦИ ?????
    НЯКОИ СА ОТ ВИФ - сповтни училища
    - е те станаха банкери застрахователи - мин,председател
    - е нищо няма да върви
  • 68 работещ беден

    24 0 Отговор
    Заплатите извън София масово са по-ниски от 700-800 лева.
  • 69 провинциалист

    30 0 Отговор
    Живея в областен град. Има работа само за продавачки и сервитьорки. Плащат минималната заплата.
  • 70 ниска заплата

    21 1 Отговор
    Едва от една година получавам 600 лева.
  • 71 Бай

    20 5 Отговор
    ТАКА ЩЕ БЪДЕ
    ДОКАТО ИМА ОВЦИ ДА РАБОТЯТ ЗА ПО 500-600лв. ЩЕ ИМА И ВЪЛЦИ ДА ГИ ЕКСПЛОАТИРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!
  • 72 Биснесмен

    20 2 Отговор
    Преди време един такъв бизнесмен си беше повярвал толкова много и разправяше, че ще докарва шивачки от Виетнам ! Българките не работели!!! Гърците му спряха ишлемето и сега за хляб пари няма!Така,че не се знае какво те очаква !!!
  • 73 Дедо

    9 2 Отговор
    Дрън, дрън ,дрън от господин бизнес-пън!Тоя явно е от ВИП/временно имам пари/ групата и най вероятно го подготвят за следващия Биг Брадър!
  • 74 Silver Shadow

    15 3 Отговор
    Г-н Ивайло в тази страна никой не получава нормална заплата. Проблемът тук се основава само на няколко традиционни български качества - алчност, безморалност, простотия. Едва ли има разботен сектор, в който съотношението между това, което дава работника и това, което получава, отговарят реално едно на друго. Когато отидеш на интервю за работа изискванията, които търсят са космически като например явява се един 23 годишен човек за интервю скоро завършил обучението си и му се иска поне 1 година трудов стаж и поне десетки други умения, а като се мине на въпроса с това какво ще получава той се шокира от чутото - работа на безобразни смени около 6 дни в седмицата, най-евтино оборудваното работно място и стартова заплата от около 600лв за първите 12 месеца и идеята, че след това може да се повишава с няколко лева годишно. Да кажем започне работа и още на първият месец започва да търпи идиотското крещене на някакъв невъзпитан от родителите си шеф, който се интересува единствено от това дали ще прибере за месеца една крупна сума пари, за да се качи в черното си БМВ и да забърше някоя студентка в Студентски град, изтъквайки се пред нея колко много е успял. Нека бъдем реалисти и да не се изказваме като някакви наистина успели аристократи с други ценности по нищо не доближавайки се до българските.
  • 75 gnida

    9 2 Отговор
    Ситият на гладния не вярва .....Инак успех на бизнеса с намиране на кадърни кадри за по 500 лева , щото в моя регион толкова дават .... Ся колко дава господина на чистачките си той си знае ! И други неща са ми в главата , но няма да коментирам ....
  • 76 ddd

    9 0 Отговор
    аз работех 15г в кока кола като оператор и се скъсвах от работа на смени за тия пари какво да кажем за по малките фирми
  • 77 Баце Боце

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Това ще го кажеш, ако не знаеш какво е амфетамин! И канцлерката да те подкрепя :) :) Докато има МАФИЯ, Другари - мам'та ви е е.ана - ВЕРВАЙТЕ МИ! Какво са 200 милиона легални пред 4 милиарда нелегални? А?
  • 78 Демократичен преход

    10 2 Отговор
    Тоя съвсем изтрещя и плаче за освидетелстване. Какви възможности има в България, освен да крадеш или да се намърдаш в схема за крадене?! И да, добре ще е да има повече като него, но защо не казва как влезе в тази роля?! Лидер в катерачните стени - айде стига митове и легенди...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 гост

    5 13 Отговор
    Като ви чета коментарите, разбирам защо сте на това дередже. Повечето са неграмотни, а искате европейска заплата.

    Коментиран от #83

  • 81 hmhmhm

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Azazel":

    Като почнете с тези евро проекти абе кажи какви са в каква сфера. Каква ти е докторантурата. Никой не ти дава пари всичко е прах в очите аз да ти кажа и съм без докторска степен. Давам пример направа ваксина срещу болестта СПИН. Знаеш ли до къде стигна амбициозната програма на такива заблудени като теб. До НИКЪДЕ защо на този въпрос си отговори сам.

    Коментиран от #85

  • 82 Петя

    11 1 Отговор
    Ами погледнете обява за работа в Джобса за неговата фирма, седалище Летница... 800лв... :)
  • 83 Azazel

    7 14 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    Остави, че са неграмотни и отвсякъде е видно, че става дума за хора, които нямат квалификация за повече от 510 лв месечно, ама заради тази злоба, завист и дори омраза към човек, който на никого от тях не е сторил нищо лошо, който с труд и упорство, е създал успешен бизнес, като буквално е създал бизнес ниша и, който, вместо да си вдигне парцалите и да си живее живота някъде по плажовете, продължава да съзава работни места в България, ежедневно сблъсквайки се челно с българската бюрокрация, корупция и простотия... Ето, затова сме на това дередже...

    Коментиран от #101

  • 84 eti.pw

    9 5 Отговор
    как да сме добре и да просперираме, след като ни ръководят ей такива грозни уроди като тоя?!
  • 85 Azazel

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "hmhmhm":

    Някак си не виждам смисъл да обсъждам научно-образователни степени и науката, като цяло, с човек, който явно дори не подозира за съществуването на запетаи...
  • 86 Гого

    12 0 Отговор
    Познавам доста народ който бачкат под 700 лева месечно. Щом казва че няма толкова ниско заплати защо не направят минималната заплата 1000 лева?
  • 87 Патриот

    18 0 Отговор
    няма работна сила, защото няма пари. хората са там, където са парите. Защо никой не иска да живее на село?
    Защото няма препитание.
    Къде са хората, които са работоспособни? В Европа, където дават достойно заплащане.
    А човека е прав донякъде - няма такива заплати в България. По-малки са. Благодарение на ЕС и ГЕРБ.
  • 88 681 БЪЛГАРИЯ

    11 1 Отговор
    Тоя гол охлюв пенчев много да не знае о да носи шапка ,че го е напекло много слънцето и плямпа глупости !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ГОСТЕНИНА

    1 8 Отговор
    Не са виновни бизнесмените, а хората съгласили се на 800лв. Където и да са.
  • 91 DBS

    9 2 Отговор
    Този ме кефеше отначало... но колкото повече гласност му се дава и повече се показва по медиите толкова повече глупости ръси.Както беше казал някой в предишен комемтар да си погледне неговата фирма.После да погледне фирмите на другата звезда Кирчо и шо специално Биовет И ще види че 800 лева е изключително високака заплата.
  • 92 Сопот

    8 2 Отговор
    Тоя мошеник ли го наричате Бизнесмен?
  • 93 Axltop

    3 0 Отговор
    https://www.jobs.bg/job/4120641
    https://www.jobs.bg/job/4120608

    Ето ги заплатите по 800 лв от уолтопия
  • 94 Карл Маркс

    4 1 Отговор
    Парите не са простили на никого. Даже и на тази куха лейка. Че е направил пари не значи че е умен, а хитър. Не го вземайте насериозно. Че има по-ниски от посочените заплати - има. Ще ви покажа фиша си. Вярно, че не съм останал на тези пари, но работя на още две места и работният ми ден никак не е 8 часа. Някой се изказал за лекарите. Да знаете, че докторантите и специализантите получават повече от работещите лекари със специалност. Така го измислиха управляващите. Без майтап!
  • 95 Walltopia - Примерно

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Здравей, работил съм във тази фирма и това което се споделя дори е малко. Първо фирмата е на световно ниво, в световен мащаб на 1-во или 2-ро място, както и да е. Не съм на ничия страна, а споделям това което съм -Видял ! За заплати никой не се оплаква това в jobs-а не го гледай, по обява никой няма да те вземе, ако не си супер добър.. в много работи. Влиза се с връзки. Относно заплащането 800 са "жълти" стотинки грубо казано естествено, нищо общо с българските заплати, а в порядъка на 1000 за седмица, макар че е имало и тежки моменти в който трява да се раздадеш на макс и малко след това, но говорим за едни 2500 примерно, за седмица. Просто искам да кажа, че без да познаваш някого или с това което се занимава да се коментира и оценява най-вече.Трябва отдавна да сме разбрали що за същества са медиите все пак с това си вадят хляба. Иначе човека е голям пич, умен и тва е всички са хора на място въпроса е как ще ни ги представят..

    Коментиран от #125

  • 96 Вълчан

    6 0 Отговор
    Тоя нещо не е във час.Има 5-6 града във България които си получават доволно заплати.Останалата част едва ли вързват като цяло 700лв чисто.Океи.....умен си предприемчив си...дръпнал си финансово.Ама не забравяи че и ти си продавал зеленчуци за 200-300лв или си карал такси или пък шофьор пласьор.....
  • 97 пешо

    10 1 Отговор
    на колко болни хора е помогнал също хора в бедствие само хора от мълцинствата работят във фабриката му бълваща отрови през комините риокоз го няма в летница
  • 98 емине

    11 2 Отговор
    ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАК СЕ РАБОТИ във фабриката му надзиратели стоят на мониторите и гледат наработниците като затворници от остров белене .само едно грешно обръщане и хоп 300лв. заплата така е защото циганчето няма къде другаде да яде хляб-и ето я печалбата на милионера.ЗАЩО не го изнесе бизнеса на вън щом толкова е печеливш.ЗАЩОТО ..ЗЕЛЕНИТЕ НЯМА ДА ГО ДОПУСНАТ.И В другите страни ще плаща много по вече за работна ръка а ни е сме китайците на европа.г-н пенчев изкарайте курса по нов български език и тогава се появявайте пред медийте защото ставате на СМЕШЕН И излагате хората от крип....

    Коментиран от #102

  • 99 ТИКВОЧА

    4 1 Отговор
    СТРУВА МИ СЕ ЧЕ ТОЗИ ЩЕ БЪДЕ ВТОРИЯ ЗА ГОДИНАТА.
  • 100 супер буйна коса

    6 0 Отговор
    само плешивци по върховете тоя е плешив, Слави Трифонов, Гергов само плешунгери
  • 101 СссереМ

    3 7 Отговор

    До коментар #83 от "Azazel":

    На тия мрънкащи,некадърни и мързеливи бараби и 510 рубли са им много,да копаят камъни цял ден и това е.
  • 102 СссереМ

    3 9 Отговор

    До коментар #98 от "емине":

    На който не му харесва-пътя.Щом ядете хляб там няма да мрънкате,плащането вече е според възможностите,а не по партийна линия,който е кадърен ще взима пари,който не е-няма,ако иска да ходи до паси патките.
  • 103 аз съм

    9 2 Отговор
    То сигурно и пенсии няма под 500 лева , средната продължителност на живота у нас е мнооого висока, да не говорим за демографския срив.Този шут за България ли говори ???

    Коментиран от #104

  • 104 СссереМ

    2 3 Отговор

    До коментар #103 от "аз съм":

    Айде че козите чакат,ша хванат мастит,давай по бързо.

    Коментиран от #106

  • 105 ха сега

    5 0 Отговор
    Уолтопия търси технически сътрудник. Заплата 800лв бруто.
  • 106 аз съм

    4 0 Отговор

    До коментар #104 от "СссереМ":

    Някои с кози , други с пръчове.
  • 107 ИРАКЛИ

    9 0 Отговор
    Този пич,да се благодари,че му дойде един бизнес на пръв поглед не забелязан от някои хора!.......Вярно е ,че много успя!Аз съм от с.Крушуна и знам от къде започнаха печалбите му!..........Да не лае много,че може ДПС да няма възможност и желание да се заитересува много за него!........Работниците ще останат същите в Летница !
  • 108 Браво Пенчо

    3 2 Отговор
    Спрете се не плюйте по човека. Журналистите са изкривили изказването му. До сега колкото пъти съм го слушал да говори, казва само верни неща, самата истина, държи се дръзко, господ не го е дарил с ораторско майсторство затова изглежда малко глуповато, но няма как точно той да не знае колко пари се плащат масово в БГ.
  • 109 Нов собственик

    2 1 Отговор
    "България Он Ер" е ТИМаджийско отроче - също като ДНЕС.бг и Черно море - всичко което е поканено за интервю, анализ или мнение е ТИМаджийска подлога! Варненци ги знаем тея неща. Странно е, че "РЕЗОН медиа" допуща критикуващи мнения, (защото офиса им е точно срещу Община Варна и съмненията в съпричастност са големи) а не ги трие и блокира - не се връзва с ТИМаджийската диктатура, да се цензурира всичко. Това мнение мога да си го пиша през телефона, за да не ми баннат рутера ама да видим...
  • 110 Гостъ

    2 2 Отговор
    Сега за да не го направят мъж на годината, понеже често си позволява да говори срещу властта, ще видите публично омаскаряване в действие от всички медии.
  • 111 Катерача

    10 0 Отговор
    Отиди в северозападнала България да видиш колко са заплатите . Този напоследък много взе да се взима насериозно с неговите стени за комплексари ! И най-са ми интересни такива успяли като него , които се връщат от някъде и започват да дават акъл .Защо не си разви бизнеса само в България , а търсиш развитие в чужбина ! Като много знаеш да даваш акъл, направи си партийка и на другите избори в парламента да вдигнеш заплатите !

    Коментиран от #113

  • 112 Чистача

    7 0 Отговор
    Чукундур !
  • 113 СссереМ

    0 15 Отговор

    До коментар #111 от "Катерача":

    Аз си развивам бизнеса в Бг,нещо да кажеш,не съм усетил натиск от държавата,а обратното постоянно ми идват мрънкачи да питат за работа (плащам добри пари-между 2 и 3 к),а нищо не показват,реват зад компа и плюят кодърните.
  • 114 Гост

    5 0 Отговор
    Пълен нещастник. Аз ям свинско той зеле средно ядеме свинско със зеле айде стига простотии
  • 115 Поля

    8 0 Отговор
    Господина сигурно живее в София не в България.....Да дойде в провинцията да види.защо младите пора бятат-защото заплата над 700 лв. трудно ки намериш-ако е има.то или ще ти отдържат осигуровките от теб.или ще те осигуряват во минимална и в същото време ще работиш на макс.дори повече от 8 часа.Защо има устна договорка между фирмите.за диапазон 450-700 лв. Независимо от ценза.Какво значи толкова са парите за чистачка в неговата фирма...Ами да даде не 800.1000 да даде на чистачката.Пък на другите да ти вдига още спрямо нейната....
    Той дори не знае колко точно са заплатите на работещите при нето като диапазон.Да ме вземе в нетовата фирма на работа-искам 2000 лв. заплаха-креативна съм комуникативна.работохолик .вишист с 30 г. стаж-може би пък възрастта ми от50 г ще е проблем😂😂😂
  • 116 Stefko 88

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Azazel":

    Еми асистент в мгу с над 400 часа на семестър взима чисто около 550 лв и. 200 лв за Коледа . Това е и за това напускат. В СУ е по-добре. Като се има предвид, че ректора на мгу е тройкаджия..... До някъде се обяснява положението. Доктор - 200 +550 това е
  • 117 кккк

    7 2 Отговор
    От коя планета пада тоя,заплати в бг-Бриколаж-650 нето,Била-600 нето,Кауфланд-700 нето,касиер в банка 800 нето,,сектор таксита-недекларирани доходи до 2000 лв,сервитьорки до 2000 лв недекларирани доходи,управители и колцентрове с по 100 езика до 2000 лв,за справка чистач в Скания взима 5000 евро
  • 118 Поля

    1 0 Отговор
    Господина сигурно живее в София не в България.....Да дойде в провинцията да види.защо младите хора бятат-защото заплата над 700 лв. трудно ще намериш-ако я има.то или ще ти отдържат осигуровките от теб.или ще те осигуряват на минимална и в същото време ще работиш на макс.дори повече от 8 часа.Защо има устна договорка между фирмите.за диапазон 450-700 лв. Независимо от ценза.Какво значи толкова са парите за чистачка в неговата фирма...Ами да даде не 800.1000 да даде на чистачката.Пък на другите да ги вдига още спрямо нейната....
    Той дори не знае колко точно са заплатите на работещите при нето като диапазон.Да ме вземе в нетовата фирма на работа-искам 2000 лв. заплата-креативна съм комуникативна.работохолик .вишист с 30 г. стаж-може би пък възрастта ми от50 г ще е проблем😂😂😂
  • 119 Радев

    2 1 Отговор
    Някой му праеи реклама на тоя
  • 120 Христос

    3 0 Отговор
    Нашата страна се развива постепено!
    За това имам предвид, че трябвада се инвестира в младежите! Които имат мечти да създават бизнес. И така нашата стана, ще се развива с голям потенциал.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ази бре

    4 2 Отговор
    Има находчиви, които намират начин да произвиждат и печелят. Има и хронични мрънкачи, които цял живот чакат някой друг да им увеличи заплатите/доходите. Всички си мислим, че сме нещо повече... но в крайна сметка - всекиму според възможностите му:)

    Коментиран от #124

  • 123 Кжсз

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тоя е пълен лъжец. Сутринта по нова си призна
    It при него са на 1000 лв. Лъжец.
  • 124 СссереМ

    4 1 Отговор

    До коментар #122 от "ази бре":

    Така е,но не можеш да го обясниш на 80-те процента които си мислят че света се върти около тях,може цял ден за спами в и-нет,но няма да отиде един езиков курс да изкара.

    Коментиран от #126

  • 125 професора

    6 2 Отговор

    До коментар #95 от "Walltopia - Примерно":

    1000лв на седмица, в тежките моменти 2500лв на седмица, в обявите заплатата е 800лв бруто НА МЕСЕЦ, ама да не я гледаме, а да слушаме БИВШИЯ бачкер в утопията!?
    Що напусна бе, патрондаш? Сигурно са ти предложили 20 бона на месец, в някоя друга Утопия.
    И като се събуди се беше подмокрил, нали?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 венци

    3 0 Отговор
    Ами колко даваш на работниците си в Летница, бе,?Май доста по-малко,а?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Непознат

    5 1 Отговор
    Ей шошолчо,учителите взимат чисти от 500-700зависи в кой град си,не се прави на баровец ей,кой знае какви ниски заплати даваш на служителите си,а тука разтегнал локуми.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 bulgarische

    2 0 Отговор
    Работил съм в walltipia и в Летниза и още преди да се премести там и беше при Куриерски водопади Панчев не говори реалистично поне за онуй време в което бях и аз там В Летница плаща съдружника му Метит Мусов и движи всичко Пенчев си сто в София и пощи не знаеш кой знае колко за онуй което се случва там пък може и да знае кой знае но със сигурност знае че там събота е задължителен работен ден а и извънредния труд също!! Всичко събрано може би до достига 800лв
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.