1 863 1

АОБР на протест срещу "далаверите в енергетиката"

Протестът е подкрепен от браншовите организации

АОБР на протест срещу "далаверите в енергетиката"
Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

В последния ден на месец февруари – 28-ми, в София ще се проведе протест под надслов „НЕ” на далаверите в енергетиката!”. За това се договориха национално представителните организации на работодателите, обединени в АОБР – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Протестът е подкрепен от браншовите организации, членуващи в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, Национален синдикат „Защита“ и синдикалните организации в участващите в протеста фирми.

Национално представителните работодателски организации призовават всички фирми, неправителствени организации и граждани, които не одобряват наглото манипулиране на пазара и спекулативното повишение на цената на електроенергията, да се включат в протеста, заявяват от АОБР.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Д Динев
    Отговор
    1 17:06  28.01.18
    Казват че цената на електроенергията се формира от цени за производство, за пренос и за разпределение. Не мога да си обяся как при производствена цена от около 1,5 ст/квтч в АЕЦ"Козлодуй", в къщи този същия киловат е 12-13 пъти по-скъп. Къде и кои са кожодерите?

Напиши коментар:


Публикувай