Last news in Fakti

22 Януари, 2012 17:54 1 766 0

Искате работа? Безжичните мрежи ще ви я дадат!

  • 3g-
  • 4g-
  • сащ-
  • работни места

Каква е разликата между 3G и 4G? Около 1.6 милиона работни места. Преминаването от 2G към 3G технологии е довело до разкриването на толкова нови работни позиции в периода април 2007 – юни 2010 година,  в етап когато на територията на САЩ повече от 5.3 милиона души губят работата си. На всеки 10% потребители на мобилни телефони и таблети, които се приобщават към новите мрежови технологии, работните места в Щатите ще се увеличават с около 0.07 % през първото тримесечие на 2012 г.

На пръв поглед процентът може да изглежда незначителен, но според прогнозите преходът към 4G мрежи директно ще създаде 231 690 работни места в редица индустрии. Ще има нужда от повече специалисти, които да изградят и да обслужват новата инфраструктура, адаптирана към 4G технологиите. Необходими са и разработчици на софтуер с цел осигуряване на софтуерни приложение, които да се възползват качествено от внушителния капацитет и скорост на 4G мрежите.

Единственият недостатък в логиката на резултатите от проучването е, че преминаването от 3G към 4G не може да се сравни по революционен мащаб с прехода от 2G към 3G. Поради тази причина някои експерти смятат, че няма как отражението от него върху броя работни места да е толкова забележително. Други специалисти обаче са категорични: „Когато става въпрос за това, което хората могат да направят с една нова технология, не може да си позволим да мислим еднопосочно“ – новите поколения безжични мрежи ще обусловят появата на нови индустрии, а ефектите могат дори да надминат онези, последвали прехода 2G и 3G.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА