Last news in Fakti

24 Януари, 2012 21:26 1 456 0

Рекордно високо ниво на временно заетите в Германия

  • германия-
  • временна заетост-
  • ръст

Регистрираните временно заети в Германия за 2011 г. са 910 000, което е рекордно висока стойност за страната. В скоро време техният брой ще достигне 1 млн. души е мнението на анализатори от Федералната Агенция по Труда. Така в рамките на една година нарастването им ще е с 13%. Около 1/3 от тях са били назначени като помощен персонал, а 50% са се задържали на работа не повече от три месеца. Проучването сочи също така, че повечето от временно заетите са мъже, а близо 70% не са работили преди това.

„Броят на служителите, които не успяват да си намерят сигурна работа, е все по-голям. За да се избегне тази тенденция, е необходима реформа и по-строго регулиране на трудовия пазар” е мнението на Анели Бунтенбах, председател на Германската синдикална конфедерация (DGB).

HR-агенциите в Германия очакват стагнация на пазара, заради преобладаващата временна заетост. Някои от експертите виждат в по-високият процент на временно заетите положителни елементи, защото според тях това е важна стъпка към осигуряването на постоянна работа. На същото мнение са и представители на правителството. Според тях временната работа предлага много полезни възможности, като например динамичен кариерен старт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА