Last news in Fakti

25 Януари, 2012 23:06 1 838 0

Тежки времена за Adecco Норвегия

  • adecco-
  • норвегия

Напоследък Adecco понася сериозни критики от синдикатите в Норвегия и Испания, които обвиняват HR-агенцията за заплащане под минималната работна заплата, както и за неучастие в стачните действия.

Adecco не са изпълнили обещанието да увеличат възнагражденията на своите служители и някои от тях все още не получават минимално заплащане, посочва в свой материал норвежкият Dagbladet. Според данните, изнесени от вестника, служители на Adecco получавали по 16.9 EUR на час, което е под минималното възнаграждение, договорено колективно между големи норвежки агенции по заетостта. Известно е също така, че учителите, наети от Adecco, също не са достатъчно добре платени.

От друга страна, съществуват няколко колективни договора, които позволяват по-ниско заплащане, и Adecco се придържа към тях, за да неутрализира обвиненията, които им отправят.

Освен в Норвегия, сходни проблеми се наблюдават и в други страни – на 16 януари са организирани протести пред офисите на HR агенцията в Обединеното кралство и в Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА