Last news in Fakti

21 Март, 2018 11:33 28 662 12

Официално: Telenor продаде българския си бизнес

  • telenor-
  • ppf group-
  • продажба-
  • сделка
Официално: Telenor продаде българския си бизнес - 1
Снимка: Shutterstock

Новият собственик на българското подразделение, както и на всички активи на Telenor в Централна и Източна Европа е PPF Group. Цената на сделката е 2.8 млрд. EUR. Тук се включват подразделенията на компанията в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation, съобщават от компанията в съобщение до медиите. PPF Group е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер. Наскоро неговото име отново излезе в българските медии, след като купи „Нова Телевизия”.

„Благодарение на опита на PPF Group в региона и в сектора те ще бъдат добър собственик на нашите активи в ЦИЕ” е мнението на главния изпълнителен директор на "Теленор груп" Сигве Бреке.

От PPF Group са на мнение, че сделката ще засили пазарните й позиции. „Предложението ни за използване на постъпленията от сделката цели да осигури атрактивно възнаграждение за нашите акционери, като същевременно запазим стратегическата си гъвкавост. Към момента фокусът ни е върху развиването на съществуващите ни активи и осъществяването на дигиталната трансформация в групата. През следващите няколко години очакваме нови възможности за създаване на стойност в нашите основни бизнеси и географски области", каза главният финансов директор на групата Йорген Аренц Роструп.

От „Теленор България” заявяват, че за крайният потребител нищо няма да се промени.

Сделката ще бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г., тъй като трябва да мине за одобрение през съответните регулатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеххи

    54 5 Отговор
    Добре бе какви са тия чехи дето изкупиха ЧЕЗ преди, сега пак чехи за теленор и нова тв. Сигурно има и още, които кой знае какво са са изкупили.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    52 4 Отговор

    До коментар #1 от "Чеххи":

    Знам едно - живеят в по-нормална държава!
  • 3 Геле

    34 5 Отговор
    Гинчето и теленора ли купи

    Коментиран от #4

  • 4 Гинкината

    12 11 Отговор

    До коментар #3 от "Геле":

    То бива глупост ама такава нема, къде е Гинчето къде е Теленор, мислете бе хора.или сега вече всичко свързано с Чехия ще бъде равно на Гинчето. Нормална държава в която бизнесмените си разширяват бизнеса, не като тъпата България. Нима няма български бизнесмени с бизнес в други държави?

    Коментиран от #5

  • 5 Токо

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гинкината":

    ДО Гинкината. Разбира се , че има бизнесмени от България които развиват дейност в чужбина. Веднага мога да ти цитирам един Косио Самоковеца. Имаше доста сергии с картофи из Брюксел.
    Гинка е голема Бизнес дама.... с плетеният пуловер и маймунска изгърбена стойка... Даде страхотна прес конференция преди заминаването си. И каза на всички ,че (ЦИТИРАМ ) - запознах с господин Борисов и той с мен. Беше истински щастлива .... Имаше жълто по полата
  • 6 гашник с мотика

    5 0 Отговор
    На 30ти януари писахте,че Дейвид Петреъс-бившия шеф на ЦРУ купува Теленор! Сега някакъв чех? Е и? Къде е истината Май започва да мерише на слагане на ръка върху информационни потоци!
  • 7 сссс

    8 3 Отговор
    Нищо, Гинка ще го купи и него!
  • 8 Hacera

    1 1 Отговор
    ГРЕШКА.
    Часовникът ви е напред.
    Не може да се установи частна връзка с/ъс www.ppf.eu, тъй като датата и часът на компютъра ви (четвъртък, 22 март 2018 г., 8:46:43) са неправилни.
    [Актуализиране на дата и час]
  • 9 РъкатаНаМъртвеца

    5 0 Отговор
    Абе Баце - теа що бегат от хубавото а ? Като чумави се спасяват от България - що така ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никой

    2 0 Отговор
    Е се че ни го тура хубаво със сметките не се кисете че го духаме
  • 12 Расулюлах

    4 0 Отговор
    И теа не издържаха на тиквения рекет