Last news in Fakti

11 Май, 2018 13:51 7 115 11

Делян Добрев: ЧЕЗ може да търси нов купувач

  • делян добрев-
  • чез-
  • гинка върбакова

Това би се случило, ако "Инерком" не може да осигури финансирането

ЧЕЗ може да стартира процедура за нов купувач. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев.

Това би се случило, ако "Инерком" не може да осигури финансирането.

По една точка на проектодоклада на временната комисия за сделката с ЧЕЗ имаме резерви, обясни Добрев.

Последната точа, която притеснява Добрев е тази, в която се иска от БНБ да предостави кореспонденцията с фирмата купувач "Инерком".

Добрев не е доволен. Комисията оправдава първоначалните му очаквания. С нищо не допринася, смята депутатът. Според него комисията е останала безрезултатна.

Причината за това Добрев вижда във факта, че всички дали информация, но информацията била известна преди това.

Банките не са се ангажирали с финансиране на сделката, заяви Добрев. Половин година остава на купувача, за да финансира сделката.

Добрев предусеща, че сделката много трудно ще с е реализира с осигурено финансиране. Според него е по-вероятно да изтекат деветте месеца и купувачът да не осигури финансиране.

Ако това се случи, ЧЕЗ може да реши да стартира нова процедура, заяви Делян Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    20 6 Отговор
    Тоя как га НАСМЕТАХА
    А КОНПИ МЪЛЧИ ЛИ МЪЛЧИ🤗
  • 2 юрист

    17 3 Отговор
    “....Публикувано във факти.бг: Банките не са се ангажирали с финансиране на сделката, заяви Добрев...“ Ха сега да видим г-жа гинка “великата“ мултимилионерка, от къде ще ги извади тези милиони, след като нейните свързани търговски дружества не могат да й ги осигурят; банките не са се ангажирали с финансиране на сделката и остава само варианта да се препират парички от черни партийни каси...Нищо не пише за ангажиране на банките поне с мостов кредит, което е много показателно- явно, никоя банка не се е ангажирала даже с такъв кредит към инерком....

    Коментиран от #4

  • 3 Тюххххх

    20 1 Отговор
    Българска работа , срааам и резил. Нищо нормално не можем да свършим като хората, ама нищо нормално.
  • 4 Суйо

    15 15 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Много злоба, не спите ли след обяд юристите? Държавата реши Инерком да не е купувач и опъна лостовете. Така както бе решила да затрие една банка, военен завод и търговец, професионалните си училища, държавната си железница, корабостроенето си, културата, образованието. Остави 15-на юридически факултета, бълващи кадри. Безработни кадри.
  • 5 дедо мацо

    29 5 Отговор
    Върбакова е купила ЧЕЗ още миналата година.Имало е събиране-пиршество по случая още през октомври 2017г.Тя е човек на Борисов и това не е тайна,отдавна ЧЕЗ е на Бойко.Стига вече глупости и промиване на мозъците ни.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 goni

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "дедо мацо":

    Няма да разпространяваш държавна тайна!:) Че те погнат кучетата!:)
  • 7 Тодор

    9 5 Отговор
    Месиха и се ,развали се работата с ЧЕЗ!Сега трябва да купи или ЕВН или Лукойл!
  • 8 сатан

    7 2 Отговор
    ЧЕЗ свали Боко от власт през първото му царуване И той се зарече да и си отмъсти ....като я купи .Разбра каква сила са ЕРПтата, а и той вечно няма да е на власт ...но като си купи ЕРПтата ..ще тормози правителства а защо и да не ги сваля...чрез създаване на народно недоволство като се бъзика с цените ..Пост номер 5 е напълно прав ...Който и да е купи тя е на БОКО
  • 9 Това само

    9 2 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ може да стане. Прекараха автомобилите, които произвеждаше Гриша Ганчев в Ловеч, за видяха му на бизнеса, а сега тиквона и физкултурника ще купят ЧЕЗ, след това ще почнат да строят Белене с руски пари и после ще играят играчките си с цената на тока. Ще осигурят парите до 25 коляно.
    Овцете продължават да пасат трева с наведени главички.
  • 10 Дънди

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "дедо мацо":

    Най на края един да каже истината за боико и тоз напукан цървул гинка. Браво,поздравления за смелоста.
  • 11 Виго

    2 0 Отговор
    Къде е кака Гинка,тъкмо стана известна като Дришо и Митьо Очите и изведнъж изчезна,нито в новините нито във форумите....