1 299 1

Нощни проверки откриха новия сезон в Слънчев бряг

Мартин Христов

Дискотеките, разположени на Южния плаж на курорта Слънчев бряг снощи откриха официално летният туристически сезон с грандиозни партита, а няколко хиляди туристи присъстваха на събитието, съобщи БНТ.

Заради силната си музика тези заведения бяха обект на проверки още през миналата година, а вицепремиера Валери Симеонов се закани, че и тази година ще измерва нивата на шума и при нарушения ще налага строги санкции. Точно в 2:00 часа след полунощ здравни инспектори начело с началника на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, служители на НАП и полиция пристигнаха в района и започнаха проверка.

Изненадващо вицепремиерът не беше със тях, въпреки че беше заявил преди дни, че лично ще присъства на откриването на сезона и ще измерва нивата на шума. Проверяващите не пожелаха коментар пред камерата на телевизията, но потвърдиха, че измерените стойности на шума на различни места от плажната ивица и пред най-близкия хотел, са показали стойности над разрешените.

Проверките ще продължат и през следващите дни, заявиха инспекторите. По-късно днес вицепремиерът Валери Симеонов ще има среща с туристическия бранш на Поморие и ще съобщи пред журналисти резултатите от първите проверки в Слънчев бряг.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Моамар
    Отговор
    1 15:39  09.06.18
    Трябва да бутнат всички хотели и съоръжения преди старата плажна алея, както е на Запад, плажа не е на шепа дебели кубета с татуировки, ще се построят нови заведения в регулация от нормални хора

Напиши коментар:


Публикувай