1 864 4

За какви служители изпитва „глад” Испания

За какви служители изпитва „глад” Испания
Снимка: Shutterstock

Дефицит на специалисти има не само в Българи. Испания също е поставена пред голямо изпитание в областта на набирането на персонал. Най-голям проблем има при набирането на стоманолеяри, електротехници и ВиК специалисти. По данни на агенцията за подбор на персонала ManpowerGroup, недостиг на подобни специалисти се наблюдава и в редица други държави. В допитване проведено от агенцията сред 42 000 мениджъри по цял свят се посочва, че най-много компаниите търсят служители с техническо образование, които желаят да работят, обучават и градят кариера.

Испанските работодатели напомнят, че най-сложният въпрос е намирането на служители в сферата на производството и обслужването. По-малко, но също така търсени в Испания, са анализаторите, юристите, мениджърите на проекти, шофьорите, а също така и специалисти в областта на киберсигурността и техническата поддръжка.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТТО ВЕЦ
  Отговор
  1 16:38  23.08.18
  Няма страшно бе. Я вижте колко специалисти напират от къде Африка.

  Коментиран от #2

 • Бате Радко
  Отговор
  2 17:02  23.08.18

  До коментар #1 от "НАТТО ВЕЦ":

  Ха ха евала бате
 • Българин живеещ в Испания
  Отговор
  3 17:56  23.08.18
  Апсолютна лъжа е статията, при положение, че в момента в Испания има около 5 000 000 безработни. Дори доста хора с висше образование биха работили каквато и да е работа стига да имат късметада си намерят. В Испания доста трудно се маниера работа на договор и с усигуровки, за тях е трудно а за чужденците още повече.

  Коментиран от #4

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  4 18:04  23.08.18

  До коментар #3 от "Българин живеещ в Испания":

  Това го знаеш ти и хора, дето имот познати там. Но нали трябва да ни стимулират да опразним територията.

Напиши коментар:


Публикувай