21 Септември, 2018 17:18 1 987 6

„Инерком“ с нов опит да купи ЧЕЗ

  • инерком-
  • чез-
  • сделка

Дружеството извади фотоволтаичните централи от портфолиото си

"Инерком България" с нов опит да придобие ЧЕЗ. Фирмата на Гинка Върбакова е прехвърлила собствеността на всичките си дружества производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи. Целта е отстраняване на конфликта на интереси и окончателно придобиване на "ЧЕЗ България". От "Инерком" са изпратили и ново уведомление до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което би трябвало да завърши процедурата, уточнява „Нова телевизия“.

„В групата на „Инерком” беше извършено преструктуриране, в резултат на което дружествата производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи не са част от портфолиото й”, съобщават от „Инерком”.

„Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари тази година между „ЧЕЗ” а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи, от една страна, като Продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация”, посочват още от „Инерком”.

Припомняме, че КЗК забрани сделката на "Инерком" за активите на ЧЕЗ в България, тъй като се опасява от концентрация, защото и двете фирми притежават соларни паркове. "Инерком" обжалва във Върховния административен съд, а делото беше насрочено за месец май 2019 г. Паралелно Гинка Върбакова започна поетапно да излиза от бизнеса със соларни паркове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоволен

    21 0 Отговор
    Тоз път ще стане, щом Доган си купи ТЕЦ и на никой не му дреме от къде ги има тия пари сега и Гинка ще си купи ЧЕЗ и гледай после кво надуване на сметки за ток ще падне
  • 2 коки

    11 0 Отговор
    бе дайте и го този ЧЕЗ,не я мъчете жената пък и комисионни ще има,няма да е за мерси покупката
  • 3 Един

    7 2 Отговор
    Ако беше я поискал Догана до сега да бяха му я дали!

    Коментиран от #5

  • 4 Пешо

    4 0 Отговор
    Правителството и Пашата са в далаверата.
  • 5 Догман

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    Доган когато поиска нещо първо го взема и после се чува с леля Гина има да тича след него и да го моли за консултации.
  • 6 Аз СЪМ

    1 0 Отговор
    Мафия !