Last news in Fakti

27 Септември, 2018 14:37 1 058 2

Нискотарифна авиокомпания ще връща по-бързо загубен багаж

  • багаж-
  • загубен-
  • връщане-
  • авиокомпания
Нискотарифна авиокомпания ще връща по-бързо загубен багаж - 1
Снимка: Shutterstock

Системата WorldTracer® на SITA, чиято основна задача е ускоряване на процеса на проследяване на загубен пътнически багаж въвежда нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Използвайки тракинг системата WorldTracer, която ще позволи на авиокомпанията да открива багаж по цял свят, значително ще се намали времето за проследяване и връщане на пътнически чанти, осигурявайки на пътниците по-голяма сигурност по отношение на техния багаж. WorldTracer® на SITA е глобална система, която събира и сравнява огромна база данни с откритите чанти и докладваните от пътниците по цял свят като загубени. Услугата е използвана от над 460 авиокомпании и наземни оператори на повече от 2800 летища в световен мащаб.

WorldTracer е част от багажните услуги на SITA. Това е глобална система, която позволява на авиокомпаниите да имат по-добър надзор над багажа си по време на цялото пътуване и да намалят броя на неправилно транспортираните чанти. Докладът за багажа на SITA 2018 показва, че въпреки огромния брой от 4 млрд. пътници през 2017 г., авиокомпаниите са успели да намалят процента на загубен багаж до 5,57 тона на 1000 пътници. Това е най-ниското регистрирано ниво някога, а системата World Tracer е основен инструмент за постигането на тези нива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нискотарифки

    1 0 Отговор
    От алчност първо забраниха на хората да си качват малък багаж на борда, а сега ще им го търсят !?

    Коментиран от #2

  • 2 pinokio

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "нискотарифки":

    Наистина са много алчни, какви ли хватки не измислят за да измъкнат още няколко парички от джобовете на пасажерите.
    ПП Преди няколко дни ме накараха да си оставя ръчния багаж на количка до самата стълбичка на самолета. Ако всичкия багаж се носи от пасажерите до самия самолет, вероятността от загубване ми се струва абсурдна.
    ПП 2 Ако всеки носи по 20кг багаж, значи 1000 пътника носят 20 тона, ако наистина компаниите губят по 5,5 тона от тези 20 тона.....Надявам се да е няква правописна грешка...........