Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 20:56 3 525 10

По-лесно ще дават германско гражданство

  • германия-
  • работа-
  • служители-
  • чжденци-
  • миграция-
  • закон
По-лесно ще дават германско гражданство - 1
Снимка: Shutterstock

Специалистите, които не са с гражданство на някоя от държавите членки на Европейския Съюз (ЕС), ще могат по-лесно да се установят във ФРГ и да търсят работа в продължение на половин година, без да имат гражданство. Предстои промяната в Закона за имиграция да бъде разгледана от Бундестага. Целта й е да се улесни привличането на квалифицирани кадри от други държави.

Според новите правила, които предстоят да бъдат одобрени, мигрантите без гражданство, които са подали документи за такова, ще могат да останат в Германия, в случай, че докажат своята трудоспособност и интеграция към германското общество.

В същото време, чужденците от държави извън ЕС, търсещи работа, като например готвачи, металурзи или IT специалисти, ще могат да влизат в Германия и живеят там в продължение на половин година и през това време да намерят работа и да се устроят в страната.

Безработицата в Германия в момента се намира на рекордно ниско ниво. Работодателите продължават да се оплакват от хроничен недостиг на квалифицирани кадри. През септември са останали незапълнени рекордните 338 200 работни места, сочат данните на Германския икономически институт. Те са предимно в сферата на математиката, програмирането, естествените науки и технологиите.

Новите правила ще помогнат най-вече на малкия и среден бизнес, след като в последно време кадрите са били привличани от големите компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 През 2015 влязоха 1 милион

    11 1 Отговор
    специалисти в Германистан, без да броим стотиците хиляди български ромове , които този закон не ги лови

    Коментиран от #8

  • 2 Емигрантската кочина

    12 2 Отговор
    Германистан щи стававсе по ислямска и все по мургава

    Коментиран от #3

  • 3 Айде наздраве

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емигрантската кочина":

    А българия все по безлюдна и безперскпективна и лошо място за съществуване.
    ДОБРЕ Е ЧЕ СВЕТЪТ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БЪЛГАРИ, САМО СИ ПРЕДСТАВЯМ В КАКВО ПОЛОЖЕНИЯ ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ ВСИЧКИТЕ .
    Истината вече не боли, а ни плаши .
  • 4 АзГ

    9 3 Отговор
    Меркел вече търси законен начин да мисюлманизира Германия и Европа, както и да декултивира поданиците си и годините еволюция внасяйки първокачествени "специалисти" и "инженери" по примитивизъм !
  • 5 Логично

    4 1 Отговор
    Четири коментара подредени в словоред от един и същ чиляк
  • 6 Бай онзи

    5 1 Отговор
    Само че не казват нещо важно. За немците си специалист ако имаш немски документи. С българските може да си избърлете.... независимо от глупостите които се пишат. Иначе бачкате като помощник на помощника, вършите гадната работа и взимате по малко пари. И без немскине става в немска фирма, който не вярва да пробва.
  • 7 456 до Факти

    3 0 Отговор
    Факти става въпрос за пребиваване а не за немско гражданство. Правите ли разлика? Подлъгвате хората и не давате точна информация
  • 8 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "През 2015 влязоха 1 милион":

    Много хитро! Бежанците, които се хванат на работа да останат в Швабите, а тези от бежанците, които са паразити да ни ги пратят в България.
  • 9 Townboy

    3 0 Отговор
    Аз предлагам да пратим всичките наши сигани в Германия и Лондон (докато не са го затворили още). Лошото е че така ще изчезне електоратът на ГЕРБ.
  • 10 666

    2 0 Отговор
    По зомбирано,алчно и надменно племе от швабите няма-истински евреи са. Затова вече Германия ще се нарича Германистан и след години ще се молят на Путин да ги освобождава. никакви работници не им трябват-всичко вече се заменя с роботи и комп....просто се прави замяна на бялата раса с африканци и азиятци за по лесно манипулиране на масите и за пушечно месо при евентуална война с Бялата мечка от ,която ги е страх,но си точат зъбите за териториите и. Ферщеен си?