Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 15:49 6 513 31

Китай готви удар по долара

  • китай-
  • сащ-
  • долар-
  • облигации

Пекин ще продаде американски облигации за $3 млрд.

Китай готви удар по долара - 1
Снимка: БТА/АП

Китай готви нов удар по долара. Пекин ще продаде американски облигации за $3 млрд., разкрива в. „Уолстрийт джърнъл“.

Продажбата на американски облигации идва в разгара на търговската война между Китай и САЩ.

Поднебесната империя е сондирала мнението на водещи западни инвестиционни банки. За целта на световните пазари ще бъдат предложени 5, 10 и 30-годишни американски облигации.

По данни на министерството на финансите на САЩ към юли тази година Китай има най-много американски ценни книжа – за 1,171 трилиона долара, следван от Япония с облигации за 1,035 трилиона и Ирландия – за 300 милиарда.

„Уолстрийт джърнъл“ припомня, че за втори път тази година Пекин продава американски облигации. Предишният път беше през 2004 г. През юли тази година Китай продаде облигации за $7,7 млрд.

Финансови анализатори очакват получените долари от продажбите на американски облигации да бъдат продадени на световните валутни пазари. Тази интервенция ще доведе до обезценка на американската валута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К за Ротшилдите и седерастите им

    34 11 Отговор
    Китай е бе Ротшилдите.

    Коментиран от #6

  • 2 СеСеСере

    27 98 Отговор
    Китай е същата кочина, както русия и с. Корея. Смешници!

    Коментиран от #28

  • 3 Bubbles

    75 21 Отговор
    Браво, крайно време е някой да ги постави на мястото им тия!
  • 4 среднощен

    77 18 Отговор
    Нещата стават сериозни...! С Китай шега не бива...!
  • 5 Мореплавател

    23 32 Отговор
    Капка в морето... Това ще засили интереса към държавни ценни книжа. Що не пуснат половината
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 спецназ

    53 21 Отговор
    Поднебесната удря там където най-боли - доларчетата. Броячът за края на сапунения мехур Америка е пуснат
  • 8 спецназ

    36 14 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Дали ти стига акъла да разбереш, че този, който притежава най-голяма част от външния дълг на Америка, може всеки един момент да я срути? Естествено, че ще продължават да купуват след като кравите са толкова тъпи, че да продават. Не, че имат друг избор, де. Ама ти продължавай да се смееш, ние ще ти се смеем, че смееш.

    Коментиран от #11, #16

  • 9 не че нещо ама е така

    17 29 Отговор
    я си направете труда да прочете за паричната политика на Швейцария по време на кризата от преди няма и 10 години и да видите какво точно ще направи Китай по обезценката на долара! :D ще го обезценят ама лани. Тогава, заради това ще франка е световна резервна валута и поскъпна доста и централната банка продаваше ли продаваше франкове, че да спре поскъпването и отражението върху икономиката, а друг резултат освен загуба за самата банка на десетки милиарди нямаше... така и сега. FOREX пазара е с ДНЕВЕН оборот от 1,5 трилиона, а тия ще продадат 3 милиарда ХАХАХ 0,2% БУРЯ В ЧАША БЪРБЪН.
  • 10 НЕЩАСТНО ЧОВЕЧЕ РАЗБИРАШ ЛИ

    37 19 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ЧЕ КИТАЙЦИТЕ ДЪРЖАТ ТЕЗИ ХАРТИЙКИ КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ ПАРИТЕ ОТ ТЯХ ХИЧ АМА ХИЧ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ЗАЩОТО ПРОИЗВОДСТВОТО И ТЪРГОВИЯТА ИМ ЦЪФТИ. АКО СЕ ЯДОСАТ И ГИ ИЗВАДЯТ СИЧКИТЕ НА БОРСАТА ТЕЗ КНИЖА ЩОТО ТАКА СА РЕШИЛИ И С ТОЗ ДОЛАР ЩЕ БЪДЕ СВЪРШЕНО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ И СИЧКИ ША ТЪРСЯТ ЮАН. КОЛКО ЮАНА ВЪВ ВИД НА ЗАЕМНИ ЦЕННИ КНИЖА ИМАТ ГОВЕДАРИТЕ А... ПОЧТИ НИЩО ТЪЙ ЧЕ ПАСУВАЙ СИ И ДЪВЧИ ДЮНЕРА ЩОТ ТАМ ТИЙ СИЛАТА....

    Коментиран от #15

  • 11 лаф

    28 17 Отговор

    До коментар #8 от "спецназ":

    И като я сринат Хамериката кво ще правят с техните облигации/долари? Тапети за великата китайска стена ли? Никой луд няма, че да си прецака един от най-добрите пазари и да си изгори пълния дюшек ;)

    Коментиран от #14, #29

  • 12 среднощен

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не съм сигурен, но мисля, че именно в Китай са измислени книжните пари...!?
  • 13 Чукундур

    23 1 Отговор
    Тез пък ние отдавна сме ударили долара,щот нямаме
  • 14 спецназ

    23 14 Отговор

    До коментар #11 от "лаф":

    Китай не играе на дребно като теб, който си броиш стотинките. Мислиш ли, че не са готови да платят 1,1 трилиона долара за да станат господари на света?

    Коментиран от #17

  • 15 гост

    10 17 Отговор

    До коментар #10 от "НЕЩАСТНО ЧОВЕЧЕ РАЗБИРАШ ЛИ":

    Специално за тебе мога да гарантирам , ако ще да пишеш с най-най-главните букви , нито ще доживееш да видиш Китай да продаде всичките си "хартийки" , даже и половината , нито юана да стане по-силна валута от долара !!! А "нещастните" ти мечти това да се случи показват кой е истински нещастния !!!

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    10 22 Отговор

    До коментар #8 от "спецназ":

    Ами всъщност на мен ми стига акъла за да знам , че това не може да се случи , ама на теб не ти стигат и акъла и знанията , за да мога да ти го обясня !!! Само ще те питам знаеш ли каква част от китайския БВП са тия 1,2 ТРИЛИОНА и още толкова от търговията със САЩ ЕЖЕГОДНО и да ми покажеш една държава която е готова да се самоубие , за да "навреди" , ама в никакъв случай фатално на най-големия си пазар ?? А мечтите си ги пази за пиянските сбирки с изкукалите пенсионери комунисти , не можещи да преживеят победата на "световния империализъм" над "социализъма" , хахахах !!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 С КВО ША МИ ГАРАНТИРАШ ЧЕ ДУЛЪРЪ НЕ Е

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    ПЪТНИК.???? НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ТЕЗ ИЗМАМНИЦИ ТВА ЩИ КАЖА И СИ ГО ЗАПИШИ НА РЪЧИЧКАТА...

    Коментиран от #20

  • 19 Да бе

    15 6 Отговор
    Въх уплашиха американците :) налапали са се с 1 трлн и щели да върнат 3 млрд обратно... Все едно ти да ми дължиш 1000 лв и да ми върнеш 2 лв обратно ... Между другото Китай са също толкова надиграни от Ротшилд, колкото и САЩ... Тия циркове са за простолюдието дето преди му викаха Средната класа..
  • 20 гост

    9 11 Отговор

    До коментар #18 от "С КВО ША МИ ГАРАНТИРАШ ЧЕ ДУЛЪРЪ НЕ Е":

    А ти с какво ще ми гарантираш , че е "пътник" , освен с русофилско-пенсионерски заклинания без капка факти ??? Ако долара е пътник , всички останали са отдааавна " отпътували " и то невъзвръщаемо !!! То ако ставаше със мечти и заклинания , хахахаха , ама не ставааааа !!! Само да те светна нещо , ЕС , САЩ , Канада и Мексико (демек североамериканския ЕС ) имат общо БВП близо 38 ТРИЛИОНА долара , а същия на ЦЕЛИЯ свят е 75 трилиона !!!! Тоест над 50% от световния !!!! И ти ще ги "събаряш" , а ?? И с кво , със "зловещи" заплахи , хахахахха !!!! И тоя БВП не е основно от износ като Китайския , а най-вече от вътрешно потребление , демек почти НЕЗАВИСИМ от другите държави , като любимите ти Китай и Раша , за които важи точно обратното , а са загубили износа , а са пътници и то невъзвратимо !!!! Сори , ама това е положението , "желязната завеса падна" и няма да стане , никога !!!
  • 21 Пешо

    15 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ще се усети, нямай грижа. Става въпрос, че отношението към долара е като към рискова и ненадеждна валута. Огромния външен дълг на краварите вече е силно притеснителен.

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    10 9 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    Ооо нима , още един притеснен" , хахахах !!! И с колко ще се усети , брокере , с 0,1 ЦЕНТА или с 0,2 ЦЕНТА ??? ДНЕВНИЯ оборот на валутния пазар е 1,5 ТРИЛИОНА , а тия облигации ще ги продават поне месец !!!!! Вземете се образовайте малко и престанете да ръсите глупости !!! Щатските облигации са в долари , продадени от държавата която ЕМИТИРА долара !!!!! Всичко което могат да спечелят от тях купувачите е мижава лихва от под 1% , ВСЯКО ПАДАНЕ на цената е МЕЧТА за САЩ , даже 10% спад е предостатъчно да ги изкупят обратно с ОГРОМНА печалба и да се смеят в лицето на "играчите" !!!! Държавите ги купуват , защото са най-високо оценените по всички международни стандарти и ЕДИНСТВЕНОТО на което се надяват и Китай и всички останали е да ПОСКЪПНАТ , защото това е ЕДИНСТВЕНИЯ вариант да спечелят нещо , аман от "финансисти" с политикономия на комунизма !!!!!!
  • 23 Реалист

    5 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Прочети му само ника и не го съди - най вероятно е пенсиониран кашик старшина който се ОПИТВА да разсъждава без успех. Просто толкова са му сивите клетки в кофата дето я използва за склад на раменете си. Трудно е да повярваш че може да има толкова глупави хора като него докато не го прочетеш.
  • 24 ОБЕКТИФ

    8 5 Отговор
    Вече това е НОВИНА , бай Дони има спешна нужда от памперси.
    Това се очакваше , но и китай като го вкарва ще боли мнооого яко .
    Това вече е БУМЕРАНГ заради скапаната и пагубна политика на незрелия и фалиралия пулитик господина ПЕРЧЕМЛИЕФ .
    Е ся вече хамериканците ще го гонят с тояги и камъни.
    Разбута всичко този ид..т
  • 25 Да да

    6 8 Отговор
    Малии, страшно! Да омаш облигации за 1200 милиарда и да продадеш за 3! Ма тва са почти 0,3% :D. Боже, ела си пребери и жирналистите и икономистите, но най-вече русофилистиците безродни :D

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Капка морска

    5 4 Отговор
    Капка в морето са 3 млрд., язък за труда и превода на пишещия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "лаф":

    Проста логика и вярна, но иди го разправяй на хилядите български тъпанари, можещи единствено садистино-мазохистично да се радват на въображаемо чуждо нещастие, за да повдигнат настроението си виртуално, недовлни от смотания си живот, търсещи причината за това винаги във всичко друго, но не и в себе си.
  • 30 Добротица

    2 0 Отговор
    Американските фирми и не само те изнесоха много технологии в Китай, ама може и да си ги приберат, тогава в Китай пак ще дойде Моа Цзе Дун и ще въздишат по ориза.
  • 31 Добротица

    2 0 Отговор
    Американските фирми и не само те изнесоха много технологии в Китай, ама може и да си ги приберат, тогава в Китай пак ще дойде Моа Цзе Дун и ще въздишат по ориза.