Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 22:26 22 039 36

„Теклас България“ избра Враца

  • враца-
  • калин каменов-
  • теклас

Цялата процедура ще отнеме около 2 месеца

„Теклас България“ избра Враца - 1
Снимка: Фейсбук

„Теклас България“ заяви официално инвестиционния си интерес към община Враца. Фирмата е най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия.

Тази седмица проведохме поредна среща в централата на компанията, на която ми връчиха всички необходими документи. На скромната церемония бяхме заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев.

Това съобщи кметът на Враца Калин Каменов.

Оттук следва компанията да се спре финално на един от предлаганите от нас терени, да получи сертификат от БАИ и Общинския съвет да одобри сделката. Цялата процедура ще отнеме около 2 месеца. Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева.

„Теклас“ има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца ще даде път за развитие на много малки фирми в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    15 31 Отговор
    Трябваше да е монтана
  • 2 абориген

    115 38 Отговор
    Западът си изнася мръсните производства в банановите републики, в случая Булгаристан

    Коментиран от #7, #27

  • 3 1234

    23 19 Отговор
    Зелените соросоидни пиндоси, как ще реагират?
  • 4 Drittes Reich

    105 31 Отговор
    Това е района с най-голяма безработица и най-ниски нива на заплащане. Врачани ще блъскат 3 смени на 600 кинта. Пейте робини...

    Коментиран от #6, #33

  • 5 Данко

    17 6 Отговор
    Имат и в Кърджали и в Сърбия (Владичи Хан)
  • 6 стоян георгиев

    74 35 Отговор

    До коментар #4 от "Drittes Reich":

    еи няма да мине без такива като теб.всичко хубаво веднага трябва да бъде оплюто.радвате се само на това че някои е умрял!!!къв народ сте вие бе?всеки нов завод води заплатите нагоре.запомни го добре!!!!там където има много работа хората вземат високи възнаграждения .там където е малко ниски!!!вместо да кажеш едно евала за новия завод ,почваш да ривеш!!!!от вас само тва може да се чака.соцносталгично риване!
  • 7 Реалист

    52 23 Отговор

    До коментар #2 от "абориген":

    Прав си ! В Русе има подобен завод ,който постоянно трови въздуха и продължава въпреки глобите ! Честито врачани !

    Коментиран от #31

  • 8 777999

    50 19 Отговор
    Колкото и странно да е и аз подкрепям коментара от първия пост. Във Враца манталитета е кофти...останал дълбоко в прехода 90-те години. Мутренско мислене ,далавери ,измами ,кражби на автомобили ,автоморги и т.н. Искат да получават пари без да правят нищо...най-добре по кафенетата с надлъгване.
    Монтана е дълбока провинция ,но има запазили се хора...има работяги и хора ,на които може да се разчита до ,някаква степен ,дори минимална. Аз съм запознат с икономиката на този край. Монтана е по-добре...хората си пасуват ,не живеят добре ,НО работят...работа има, има доста големи фирми в града...също така и заводи от СОЦ-а ,които също работят. Враца не е така ,там всичко се разграби. Това в моя преценка ,извинявам се ако съм засегнал ,някой!

    Коментиран от #16

  • 9 Osman

    12 9 Отговор
    do kolegata 4
    Колега,имаш ли си представа какви са заплатите в теклас?Имаш ли представа по колко заплати получават работещите в компанията?

    Коментиран от #19

  • 10 kick

    27 13 Отговор
    Ще затворят на бързо, там и овчар свестен не можеш да си намериш, кво говорим за фабрика и технически работници!
  • 11 СЯ ШВЕЙЦАРЦИТЕ ДИШАТ ЧИСТ

    22 9 Отговор
    ВЪЗДУХ ЩОТ ПРЕХВЪРЛИХА ЗАВОДА ЗА ПОДОБНИ БОКЛУЦИ В СТ. ЗАГОРА .В КЪРА ДИРЕКТНО СА ИЗЛИВАТ ИНИ ЧИРНИ ВАДИ А В БИЛА ДНЕС ПРОДАВАХА ЯЙЦА С ДВАЙСЕ ДЕНА МИНАЛ СРОК........ ИВРОПЕЙЦИТЕ НА ТАКОВАТ КЪКТО СИ ИСКАТ.
  • 12 onq s konq

    19 30 Отговор
    Непрекъснато тука обвинявате Правителството че "отблъсква" чуждите инвеститори.ЕТО Я ПОРЕДНАТА ИНВЕСТИЦИЯ,ама сега пък била "мръсна" ПО ПРЕЗУМПЦИЯ,а също че и "ще плащат малко".Ако обаче някакси падне Правителството, България стане членка на ОНД и Русия построи у нас едно огромно ДЕПО ЗА РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ или пък ЗА ПРЕРАБОТКА НА МОСКОВСКИЯ БОКЛУК/голям проблем е за руснаците/,ще въздъхнете със сигурност "Аааа,...ЗНАЧИ МОЖЕЛО!"
  • 13 Хахаха

    19 15 Отговор
    Ехааа, каква огромна инвестиция от цели 39млн....просто занемявам
  • 14 Scout for funn

    14 13 Отговор
    ЕТО ГО ПОДХОДА НА НИНОВА ВСИЧКО ХУБАВО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ТЯ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ОПРАВЛЯВА ТАКА СА И КОМЕНТИРАЩИТЕ ПСУВАНЕ .УТРЕ АКО НЯКОЙ ПУСНЕ ДЕСЕТ КЮЛЧЕТА ЗЛАТО ТЕЯ ДУПМЕЛИ ШЕ КАЖАТ ЧЕ ГИ УБИВАТ ОТ ГОРЕ И ГИ КУПУВАТ ИЛИ ЧЕ ИМ ПОДМЯТАТ ОТ ЕВТИНОТО ЗЛАТО АБЕ ДА ВИ ПИКАМ НА БРАДВЕЖИТЕ .
  • 15 местен

    5 4 Отговор
    що ли да е в монтана?! Та това е градът на футбола. ... И монтанския Роман Живков...
  • 16 до 8

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "777999":

    мислиш ли че някой мята 30 млн. без да е преценил всички + и -.
    И колко трябва да е страшно ако е игнорирал посочените от теб +ве( ако са верни), пред това да си има работа с монтанската администрация.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Крадец

    14 16 Отговор
    Геноцидът продължава !Всичко наоколо ще бъде отровено и унищожено !
  • 19 Мара

    22 2 Отговор

    До коментар #9 от "Osman":

    Те и Карфур даваха по 1300 евро заплати ,ама в Испания и Франция ! В България даваха по 300 евро !
  • 20 волен сидеров

    9 2 Отговор
    инвестициата ще бъде за над 30 млн. +комисионната -що я забравихте-така се прави бизнес в България и тя цъФти и грее -ура,западните фирми си чупят краката да идват да внасят комисионни -ура...манипулатори
  • 21 Шокар

    16 5 Отговор
    Всичко е изчислено! Търсят се 500 маймуни да се хванат на триците.
  • 22 Ton

    10 12 Отговор
    Към коментиращите кой колко плаща и кой колко взима - ако не искате да работите за тези пари, стойте си вкъщи и търкайте билетчета. Само в България хора, които няма какво да предложат имат огромни претенции.
  • 23 Кърджалиец

    29 4 Отговор
    Теклас изгубиха позиции откъм работна сила в Кърджали поради лош мениджмънт, широбаджанащина и общо взето мразене на българското. Тъй като вече имат подписани договори за 5 години напред с техните небезизвестни клиенти и не могат да намерят работници в радиус 40-60км в Кърджали Област са се насочили към сегашния район. Съветът ми към кандидатите: искайте си своето, не се оставяйте да ви експлоатират за стотинки!!! Специално в КЖ завода не се спазва ЗБУТ, няма контрол на качеството по всички параграфи и се работи в един хаОс и максимлен стрес поради липса на планиране, организиране и съвест...
    Заплатите в КЖ завода са от сорта на:
    Автоклав оператор 1200 бруто(без извънредни)
    Монтаж оператор 600-800(без извънредни)
    Специалисти 1000-1500 твърдо.
    Шефчета от Турция 4-10К плюс.
    На работниците се предлага тъй наречената награда за непрекъснат труд, която е обявена 200 лева, но от фиша си разбираш че е брутна сума...
    Но това е само бледа истина спрямо това какво може да причинят изпаренията на каучук за репродуктивната система, ацетон и лепила на белите дробове и кожата. Трагикомичното в случая е че всичко е на документи, но никой не пита! Питаш ли, гонят те, аламинут! Защо ли? Защото няма синдикална организация!

    Коментиран от #24

  • 24 El Torro

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "Кърджалиец":

    За това хората са измислили лични предпазни средства за всяко производство.

    Коментиран от #26

  • 25 Таралясников

    8 3 Отговор
    Наскоро бях по работа в завода на " Шише джам"- Търговище. Ужас! Официалният език е турския, обръщението е " бей" и няма българи! Толкова много млади, малограмотни инДжинери на едно място не бях виждал! Има ли турски шефове- бягайте! Далеч....
  • 26 Кърджалиец

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "El Torro":

    Слушай патило, а не старило!
    Иди поработи и ще разбереш как е да си с маска на лицето при 50 градуса работна температура, защото някой си координатор на производството решил да миксира автоклав, монтаж и администрация на едно място и като вълшебник направил така, че конденза от тавана ти капе по главата защото пък генералния мениджър пуснал заповед да се намали вентилацията, че сметката за ток се вдигала...не лични предпазни средства, повечко хавлии, 7-8 тениски, няколко чифта гащи и ежемесечен контролен преглед ти трябват да те пазят от потта дето се лее като душ от теб! Между другото завода няма лекар, синдикат, проговориш ли на български ставаш едва ли не еретик, безбожник и дюшманин!
    Към Врачаните не се продавайте за стотинки и не допускайте грешката на кърджалийци. Ние ги помислихме за спасители, те ни отровиха!!!
    За миналата година чистата печалба на фирмата е около 300 милиона евро! Не се тровете за минимално заплащане и не се поддавайте на обещанията им! Заплатите които предлагат са за по лека категория труд. В Теклас труда се равнява на миньорски! Умната!
  • 27 некойси

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "абориген":

    Ще потакат парични заплати от по 500 лв на 60 часова работна седмица ...
  • 28 гост

    7 2 Отговор
    „Теклас България“ Само като прочетеш заглавието и ти става ясно,че е далавера.Някой взел името на реномирана фирма и регистрилал фирма в България.Все едно Мерцедес-България. Няма такова животно и няма да има. Преди време имаше Карфур-България ,който се оказа гръцки,а французите въобще не знаеха за него.Е ,замина си,фалира.Та с този Теклас-България нещата са 100% побългарени и някоя мутра или наш човек стой зад фирмата.
  • 29 Cloc

    5 1 Отговор
    За жалост в най бедният край от цяла Европа няма как да дават нормални заплати. За това и са се ориентирали към онзи край...отново ще бъдем евтина работна ръка за големият брат.
  • 30 pk rz

    2 4 Отговор
    Когато ,се борим за завод на VW и Турция уж ни беше изпреварила Бойко е виновен,когато се открива във Враца пак той виновен щот сме били роби ....Да се откриват ли или не???? То Курнелясалите Радевисти угода нямате....
  • 31 абориген

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Знам, русенец съм.:( Да живеят чуждите инвеститори.
  • 32 made in BG

    5 1 Отговор
    В Хасково в подобен завод уж Японски 650лв. нето на три смени и дишаш каучуковите изпарения. Същото е в Смолян и Пазарджик.
    Скоро и във Враца.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пустиняк

    2 1 Отговор
    Тее незнаат кво ги чека при Трибалите.
  • 35 Джелал Х.

    1 0 Отговор
    Пълен хаус е, ужасни началници само викат и се карат почти за всичко, празниците и съботите не са пожелание, а задължителни.
  • 36 Мишко

    0 0 Отговор
    Ужас е там