Last news in Fakti

4 Юни, 2019 12:49 2 499 9

Китайски криптомагнат даде $4,57 млн. за обяд с Уорън Бъфет

  • уорън бъфет-
  • криптомагнат-
  • джъстин сън

Интересен търг и победител

Китайски криптомагнат даде $4,57 млн. за обяд с Уорън Бъфет - 1

Китайският предприемач и кримтомагнат Джъстин Сън е предложилият $4,57 млн., за да обядва с легендарния инвеститор Уорън Бъфет.

Това става ясно от съобщение в профила в „Туитър“ на китайския бизнесмен.

Китайският предприемач Джъстин Сън стартира криптовалутата TRX през 2017 г. Той основава и мрежата Tron - операционна система, базирана на технологията blockchain, която е в основата на криптовалутите. Преди да се отдаде на бизнес Сън завършва Университета в Пенсилвания.

През 2018 г. китайският предприемач купи разположената в Сан Франциско компания за $120 млн.

Самият Уорън Бъфет е известен със своята критика спрямо златото и криптовалутите. За инвестиционния гуру двата актива са силно спекулативни, защото не произвеждат печалби и дивиденти, както акциите.

Все пак Джъстин Сън успя да подобри предишните рекорди за обяд с Уорън Бъфет, когато бяха предложени близо $3,5 млн. през 2012 и 2016 г. съответно, съобщи АП.

Парите от онлайн търга ще отидат за фондация, която подпомага бездомните хора в Сан Франциско.

Наддаването започна от $25 000.

Инициативата на Уорън Бъфет е събрала над $34 млн. през изминалите 20 години. Единствено през 2010 г. обядът с гуруто на инвестиции беше продаден за под $2 млн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 El chochone

    2 6 Отговор
    Англосаксонската раса е над всички
  • 3 ДЕМОНкрация

    9 7 Отговор
    Само в ДЕМОНкрацията може да се създадат фалшиви валути без покритие! КРИПТОВАЛУТИТЕ са още по мафиотска и измамна валута от долара. Трябва пълна забрана на криптовалутите. Докато едни бачкат по 12 часа за жълти стотинки на полето или под земята в мините, други правят фалшиви пари, докато си пият коктейли на плажа. ДЕМОНкрацията е най-несправедливата система!

    Коментиран от #5

  • 4 Наблюдател

    5 3 Отговор
    Струва ми се доста извратено да плащаш за обяд с човек , който всеки момент може да предаде Богу дух.
  • 5 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ДЕМОНкрация":

    А такива като тебе е крайно време да осъзнаят , че никой не им е виновен , че могат да работят САМО по нивите и под земята !!!! По простата причина , че нямат сиво вещество за повече !!!!! И че ако не са тия , дето работят със сивото вещество , и другите няма да работят , щото те сами могат само да копат !!!! Тоест пак ще копат по 12 часа , ама ще живеят в пещери и ще ядат един път на два дена , както едно време , преди тия "лошите" да измислят и приложат няки нещица !!! Кога най-после дъртите комунисти ще вденете , че света се развива от богатите , а не от тия дето копат ???!!!! Хората в света са го разбрали отдавна и затова такива като Бъфет и тоя младеж , дето на 20 и няколко е изкарал колкото ти за 100 живота няма да изкараш , са на почит и уважение !!!!!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госта

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    По-полека с коментарите,защото тоя “бизнесмен” Бъфет е забогатял как?Ха така чрез крупни измами и после е предал десетки негови хора,та е избегнал затвора.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госта":

    Ама разбира се , щом не е копал на нивите или в мините , значи е измамник , хахаххахаха !!!! Толкова сте елементарни , че даже не можете да се видите отстрани колко сте жалки !!!! Пропусна да кажеш , че е "експлоатирал" служителите си безжалостно и всъщност те са му "изкарали" парите , нали , хахаххах !!!! Да живее пролетариата , безмозъчници от всички страни съединявайте се , хахаххах !!!!!!