Last news in Fakti

26 Юни, 2019 10:35 12 655 9

Частно банкиране – финансова услуга или начин на живот

  • банкиране-
  • пиб-
  • услуга-
  • живот-
  • частно
Частно банкиране – финансова услуга или начин на живот - 1

В света на банковото разнообразие от продукти и услуги, личното внимание, професионализъм и доверие имат ключова роля в избора на обслужване. Ако добавим конфиденциалност и индивидуален подход, ние описваме основните принципи на Частно банкиране във FIbank.

Частното банкиране е услуга, предназначена за заможните клиенти - състоятелни хора, които притежават значителни активи и имат по-сложни и специфични инвестиционни изисквания. Услугата е предназначена също и за обществено значими личности, за които смятаме, че времето е ценно и се стремим да сме полезни, отчитайки, че техните труд и усилия са от обществено значение, казва Бранимира Милушева от отдел "Частно банкиране" на ПИБ. Банката е насочила усилията си за постигане на техния пълен комфорт и задоволяване на специфичните клиентски нужди. Именно частното банкиране им предлага този висок стандарт на обслужване и предимства, които всеки зает човек би оценил: индивидуална грижа, личен банков консултант, висок професионализъм при управлението на финансовите средства, осигуряване на гъвкави решения, съчетани с преференциални условия.

Частно банкиране – финансова услуга или начин на живот

Частно банкиране в банките в България е предимно с представителни функции. Клиентите на Частно банкиране са сред ключовите в портфейлите на бизнес дирекциите. Доволен клиент от услугата Частно банкиране води със себе си стабилни партньорски взаимоотношения със звената в съответната банка, както и популяризиране сред „външни“ клиенти.

Частният банкер е личен финансов довереник. Служителят се старае да опознае нуждите и бъдещите намерения на клиентите си, да предложи адекватни, рационални и индивидуално съобразени продукти и решения. Основната задача на частните банкери е да предлагат адекватни решения, целящи не само запазване, но и увеличаване на благосъстоянието на своите клиенти. Отговорност на частния банкер е, когато предлага даден инвестиционен продукт, да е 100% сигурен, че клиентът е добре информиран, осъзнал неговата същност, както и да е напълно убеден, че той е максимално съобразен с неговото финансово състояние, с нуждата му от ликвидни средства, та дори и със семейното му положение.Частният банкер гради доверие с години и го пази с професионализма си. В резултат на партньорството между Fibank и Erste Asset Management, клиентите на банката, вкл. и тези на Частно банкиране, получават достъп до голям брой фондове, инвестиращи на международните финансови пазари.

“Private bankers are born, not made” – Simon Culliford – директор на HR компания

Частните банкери не е достатъчно да са само перфектни банкови специалисти! Те трябва да имат отлични обноски, да спазват етикет на общуване и поведение, да са възпитани, да са информирани, да поддържат много добър външен вид, та дори – да идват от семейство, отговарящо на сегмента, за да познават, макар донякъде, маниерите на класата, с които общуват.

За да се възползват клиентите от услугата Частно банкиране, те трябва да отговарят на специфични изисквания за месечен доход, депозитен портфейл, кредитна експозиция или други, предварително известни условия.

Частното банкиране във вида, в който се предлага във Fibank,е високият клас финансово обслужване и е предназначено само за избрани. Тук е и престижната кредитна карта Master Card World Elite, чиито картодържатели се отличават с висок кредитен лимит, широкообхватна застраховка и редица привилегии, включително и по-високи лимити за потребителски кредити.В структурата на Частното банкиране във FIbank, от съвсем скоро се предлага и услугата „Персонално банкиране“, предназначена главно за клиенти с високи кредитни експозиции, получаващи висок месечен доход.

Частно банкиране от Fibank посреща клиентите си в специален офис на Банката или частен банкер посещава клиента в неговия офис. Някои банки посрещат клиентите си в специализирани приемни по интереси. Клиентите могат да избират какъв тип помещение да посетят, според техните интереси, хоби или специфика на деня. Приемните могат да се използват от клиентите при посещение на Частно банкиране или техни бизнес срещи.

Да си клиент на частно банкиране е едновременно удобство, привилегия и необходим лукс! Удобството да банкираш, посредством личен финансов довереник, привилегията да се насладиш на конфиденциалности преференции, и необходимият лукс – да следваш ежедневното си темпо и начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Петров

    8 4 Отговор
    Всичко е много хубаво.А кога банките ще носят отговорност за делата на служителите си.И кой ако не те ,ще гарантира да няма изтичане на информация за клиента и злоупотреби.За един прЕател питам- Лимон Хвалипрцкомян.
  • 2 Bahti

    4 4 Отговор
    Да се чете имаш банка, следователно имаш Роби.
  • 3 ЦК на БКП

    6 3 Отговор
    Като чуя личен банкер, все се сещам за Мартин Петров...
  • 4 гост

    6 4 Отговор
    Нали точно такъв ограби оня футболиста. А за каква култура и обноски говорим за червената аристокрация - потомци на овчари и обущари искащи да изглеждат като елит.
    Точно те говорят като простаци и малоумници.
    Банката на мутрите ще показва култура на ограбване...ха-ха

    Коментиран от #5

  • 5 Токин

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не всички лични банкери са като служителите от частното банкиране на УниКредит Булбанк!

    Коментиран от #6

  • 6 Мария

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Токин":

    Но там (в Частното на ПИБ), управлението страшно много закуца...може би от две години на сам - Не знам какво стана (май смениха ръководството му), но запознати ми казаха, че направиха голяма грешка да наемат некомпетентен директор на ЧБ без практически банков опит!!! Как може...??? Така също и не всички лични банкери са като служителите от частното банкиране на ПИБ, които повечето били обучени от бившия им директор в частното! Така, че .... хубаво е като се пишат тези статии да се погледна и на зад и да се вземат адекватни мерки.

    Коментиран от #8

  • 7 М.К.

    2 0 Отговор
    Коментиращите, много знаете, но по коментарите ви виждам, че нито един от вас не е клиент на ПИБ и по-специално Частното им банкиране. Аз съм им клиент и смятам, че всичко е на ниво. Доверието ми в банката като цяло винаги е било безусловно, и многократно самата банка доказва, че е изключително стабилна и надеждна. Булбанк нещо видях... Това виц ли е!? Бул кво 🤣
  • 8 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мария":

    Не ти е вярна информацията! Сегашният директор на частното банкиране в банката е в пъти по-компетентен от предишния! Да не говорим, че преди тази позиция в банката е бил Изпълнителен директор на фонд за управление на инвестиции и разбира отлично търговията с акции, докато предишния беше просто чиновник с опит в продажбите, но без опит в управлението на акции!
  • 9 Ивелина

    0 0 Отговор
    Бaнкoвaтa шeфкa Диaнa Кaмeнoвa бeшe уличeнa в злoупoтрeбa c пoлoжeниeтo cи. И тo нe зa пръв път. Cкaндaлнaтa дaмa ce e oплeлa якo в дaлвeри, цeлящи coбcтвeнoтo й зaбoгaтявaнe. Имeтo й, мaкaр и дa нe e извecтнo ocoбeнo нa ширoкaтa oбщecтвeнocт, e дoбрe пoзнaтo в бaнкoвитe и финaнcoви инcтитуции у нac. И нaй-вeчe – в икoнoмичecкa пoлиция, къдeтo нeвeднъж ca я рaзcлeдвaли.Тя e бивш шeф нa звeнo риcк в Миниcтeрcтвoтo нa финaнcитe – тoзи ocoбeнo вaжeн oтдeл, кoйтo прeцeнявa нa кoй пoтрeбитeл дa бъдe oтпуcнaт крeдит и нa кoй дa бъдe oткaзaн тaкъв. Кaтo критeрият зa тoвa, aкo Кaмeнoвa cи вършeшe cъвecтнo рaбoтaтa, трябвa дa e блaгoнaдeжднocт и финaнcoвa възмoжнocт нa крeдитoиcкaтeля дa връщa oтпуcнaтaтa му cумa.