Last news in Fakti

27 Юли, 2019 09:11 7 781 33

Ангелкова: Курортите ни са пълни с туристи

  • ангелкова-
  • туризъм-
  • курорти
Ангелкова: Курортите ни са пълни с туристи - 1
Снимка: БГНЕС

Летният сезон не е провален. Още от началото на годината обявихме, че този летен сезон ще бъде труден, но не и провален. Навсякъде по националните ни курорти е пълно с туристи в момента. Месец юни беше труден и ние тепърва ще анализираме резултатите от него. Очакваният спад е между три и шест процента, най-вече заради отлива на руските и германските туристи. Сериозната конкуренция на страни като Гърция, Турция и Египет също се отразява на нашите резултати.

,,Направили сме анализи на всички държави, които са наши конкуренти. България разполага с огромен потенциал да бъде целогодишна туристическа дестинация и именно такава е целта пред нас. От друга страна липсата на кадри продължава да е сериозен проблем, поради което работим в посока не само за намиране на временни решения, но и за намиране на дългосрочно решаване на този проблем'', каза пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

,,Не знам защо сами се самоопределяме като евтина и алкохолна дестинация, при положение, че България предлага и семеен туризъм. В крайна сметка имиджът на родния туризъм зависи от всички нас - от политиците, от бизнеса, от местните власти, от гражданите'', добави тя.

Николина Ангелкова отчете и приетата от Министерски съвет Стратегия за устойчиво развитие на българския туризъм до 2030 година, чието идея е създаването на туристическо райониране, за да се види кой е най-характерният продукт за този район.

Тя още веднъж поясни, че там, където има разминаване между цените на шезлонгите и чадърите и това, което е публикувано на сайта на министерството на туризма, ще има неустойки, а при повторно нарушение договорът се прекратява.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И таз се боцка😂😂

    59 3 Отговор
    С препаратите на боко първи

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 2 Гост

    64 2 Отговор
    Абе, конь! Конь бе! Марш в конюшнята!
  • 3 Фори

    84 2 Отговор
    Колкото и да мажете отлив ще има защото България е мутренска дестинация. И хората го разбраха.

    Коментиран от #11

  • 4 Хан Крум

    53 1 Отговор
    Този безграмотен и куц кон не разбира от нищо.Само лапане на пари и провали след пролали за окуцялата ни Държава.
  • 5 Behemoth

    28 2 Отговор
    Чалга!
  • 6 Така е

    53 4 Отговор
    70% от българите нямат пари за 1 ден отпуск.
  • 7 Лекар БГ

    46 4 Отговор
    Ако по-малко броди по плажовете "на проверки"и плаши туристите,може и още да дойдат.
    Вече направих едно"основно",9 дневно море в ГР.От началото на сезона,три пъти посетихме съседката.Пълен мит е,че всичко там е ОК.
    Паралия Катерини и куп места по Халкидики,са така пренаселени,че Китен и Приморско пасти да ядат.Въпросът е човек да си намери исканото.Има начини.Но.....на БГ курорт,пари да ми давате-не отивам.На мошеници и мутри,на батки и простаци кинти не давам.
    За 50 евро на ден,византийците ни хранеха/двама души/,от прекрасно,по-прекрасно.Огромен плаж,пясък,чадърите и шезлонгите в цената на стаята.Чисто,блести.Усмихнати,спокойни,любезни.Вземат ти парите-поне знаят как.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нищо не разбиращ

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "Фори":

    Най-после хората разбраха за мутренскочагарското черноморие.
  • 12 тинтири

    24 7 Отговор
    пълно е с европейски баби безработни пияни руснаци и заблудени българи който са купили апартаменти на черноморието и ще не ще ходи там
  • 13 Балкано оле

    19 3 Отговор
    аз на море не съм одил от как навърших 20 години, щото имам проблеми с кожата, тъй че одя по балкано при вълците, мечките и компесирам, на палатка, то мореро ясно че вече си е пълна порнография.
  • 14 Гост

    22 8 Отговор
    А, не. Предпочитам Турция, Гърция. Хората са вежливи, чисто е, приятно е. Тези все хвалят черноморието, а къде почиват те
  • 15 Глава пълна с брънбари

    23 1 Отговор
    Това ни управлява?!
    Власт на идиотите...
  • 16 Кой68

    24 1 Отговор
    Ангелкова все повече българина пътува по Европа и света....В Европа се славим точно със алкохолния туризъм и евтиното и лошо обслужване?Колкото до семейния туризъм и рри него може и се пие......Жалко че имаме толкоз некомпетентен министър.......
  • 17 тъпотия

    31 2 Отговор
    Тези приказки не променят действителноста плажовете са 80% празни това го виждат всички хора който имат очи ,50-60 лева на чадър да се иска по черноморието го нама и на Хавайските острови ,пенсионерите получават масово пенсий между 200-300 лева ,ние ще даваме 60 лева на чадър ,по добре да ги дадем на някой пенсионер отколкото на мутренския бизнес по черноморието.
  • 18 Пешо

    13 3 Отговор
    У нас, дори в 5-звезден хотел с високи и по европейски критерии цени, се опитват да ти въртят селски номера. Например, плащаш двойна стая лукс, а се опитват да те настанят в единична, с други параметри и като качество, и като цена. А после, що няма туристи? Е, как да има с такова отношение?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Фермер

    13 1 Отговор
    Това изчадие да не се е разболяло от свинската болест по прасетата ? Тотално живее на друга планета .
  • 21 Настрадин Ходжа

    11 1 Отговор
    Главата й на тая дърта и грозна кранта е пълна с бръмбари!
  • 22 Гагарин

    8 0 Отговор
    Тая е 3 в 1 жена,кон травестит.
    Аве верно ли ,че тая девствена......бях чел нещо подобно.
  • 23 ФИКИ

    4 1 Отговор
    Туризъм за БЪЛГАРИТЕ -неможе.Да ви пиша днес какво ми се случи.Реших днес с малката да посетя пещера Магурата . Тръгнахме с колата -по пътя тирове .каруци .трактори .комбайни и ниско летящи идиоти-едвам оцеляхме.Преди Белограчик -колона от спрели коли -40 минути на 36 градуса -някъв вело поход .Две коли с чужденци си минаха -полицая ги пусна -ние сме 2-ро качество.Стигнахме в 12 .00-пак проблем .2-ма полицай пазят на 50 м.от магурата. неможе сега след 14.00ч. отидохме на капанчето -ШЕРАТОН -БРУЛЕНЕ ПО ДЖОБА.В 15 .00 ПАК НЕНИ ПУСНАХА И ЗАЩО --

    Коментиран от #24

  • 24 ФИКИ

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "ФИКИ":

    ГРУПА КИТАЙЦИ И ИНДИИЦИ -слушат Вагнер-с моите данаци -даже и полиция ги пази и пеш нени пуснаха -засякох от горепосочените 7-8 човека на капанчето -пиха по една вода за 1-лв -страшен оборот направиха.-най лошо похарчените 150.00лв от мизерния бюджет .ЗАТОВА НА СЕЛО И ГЪРЦИЯ.
  • 25 Мордекай

    1 9 Отговор
    Сезона е провален само в главите на малките червени тролчета.
  • 26 не нам

    11 0 Отговор
    Г-жа министърката лъже ,като влашка циганка - в Равда съм (имам апартамент от години) и по пусто и по празно - до сега ,не е било. Кръчми и капанчета - по две маси заети ,цените - надути ,като да сме в Монте Карло ,само ЛИДЛа е пълен с руснаци (и нашенци) ,пазаруващи пиячка и нещо за хапване. Така че - не нам тези празни приказки ! ПП. И ние ще се спасяваме и отиваме към гръцко.
  • 27 Поморие

    7 0 Отговор
    В Поморие е пълно - с гадно миришещи водорасли, фасове и разни други работи, за които ми се повръща да пиша! Има и бандюги за цвят - заповядайте в Дивия изток - няма да скучаете! Може да видите бой, скандал или дори стрелба наживо! Не пропускайте да разгледате и некачествено построените апартаменти върху бившите солници и блата!
  • 28 Владо

    3 0 Отговор
    Тотално некомпетентен министър. Месеците Юли и Август винаги са на макс( и то не защото министърката е свършила нещо...). За да спасиш сезона трябва да запълниш месеците Май, Юни и Септември, А те бяха тотален провал. Никакви адекватни мерки да се популяризира България, като "лятна дестинация"...
  • 29 локомотива

    3 0 Отговор
    ябаа,щях да вечерям,след тая снимка ша пропусна.И факти не публикувайте такива снимки,по някога и деца ви четат.
  • 30 локомотива

    1 0 Отговор
    ябаа,щях да вечерям,след тая снимка ша пропусна.И факти не публикувайте такива снимки,по някога и деца ви четат.
  • 31 Иван

    3 0 Отговор
    Скрийй са ма ОФФЦА
  • 32 nemov

    0 0 Отговор
    Тая цялата , да се осере, ще се избърше, ще се олиже, и ще каже , че по -хубава от нея няма.Сега говорим за провален сезон, още едно такова лято, и вече ще говорим за провален туризъм,а на нас ще ни смъкнат кожите от задниците с нови данъци, с нови цени на ток и вода, за да си компенсират загубите в хазната.
  • 33 nemov

    0 0 Отговор
    Курортите ни били пълни с туристи,тази подлагала ли се е на тест за наркотици скоро, какви туристи ,какви 5 лева,гастрольори и пияндурници за по 1 , 2 дни , обикалят и създават впечатление,че има туристи, базата е 50% и повече празна, не само в Слънчев бряг, но и по цялото черноморие.Но няма страшно парсата на управляващите боклуци не се губи, народе готви се за нов ценови шок, загубите трябва , да бъдат компенсирани, по един или друг начин.