Last news in Fakti

7 Септември, 2019 15:12 3 085 4

Китай е готов да търгува със САЩ

  • сащ-
  • китай-
  • търговия-
  • селско стопанство
Китай е готов да търгува със САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските власти възнамеряват да купуват американска селскостопанска продукция. Това стана ясно по време на преговори между китайската страна и американски търговски представители, съобщава вестник Politico, позовавайки се на свои източници.

В зависимост от това как ще се развият китайско-американските търговски преговори, президентът на САЩ Доналд Тръмп също разглежда възможността за отлагане на поредното повишаване на митата. Очаква се в средата на септември представители на САЩ и Китай отново да седнат на масата за преговори, за да подготвят среща между лидерите на двете страни в началото на октомври.

По-рано Тръмп искаше от Китай да купят значителни количества селскостопански стоки от САЩ, такива като соя и царевица. Китай е един от най-големите пазари за експорт на САЩ и фермерите значително пострадаха от ответните санкции на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информиран

    17 7 Отговор
    Както казва Наполеон : "Изкуството на войната е да спечелиш време, докато събереш достатъчно сили".
    Също той е казал, че когато Китайския тигър се събуди, светът ще затрепери.
  • 2 Китайчик от Сибир

    5 4 Отговор
    Китайската икономика така е структурирана че не може да съществува без пазарите на САЩ и ЕС

    Коментиран от #3

  • 3 kkk

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Китайчик от Сибир":

    Не може без двата, но без пазара на САЩ ще се оправят- ще падне малко БВП-то, но не е страшно. По-интересното е как ще се оправят САЩ без китайските стоки и пари- САЩ произвеждат едно голямо нищо и съвсем реално са банкрутирали. Китай само трябва да пуснат на пазара 10% от щатският дълг който държат и ще видиш как $1 се продава за 75 стотинки...
  • 4 злобар

    0 0 Отговор
    Няма да се разберат докато Тръмп не падне.