Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 23:32 10 365 28

Patria Land прехвърля технологии в България

  • patria-
  • patria land-
  • бтр

Оръжията, машините, оборудването за учения ще бъдат предоставени на български компании

Patria Land прехвърля технологии в България - 1
Снимка: Patria

Работим в България от много години и сме провели много срещи с представители на различни компании, които могат да осигурят местното производство на оръжейната система. Това каза Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Patria Land е една от четирите компании, допуснати в битката за модернизация на българските Сухопътни войски. Целта е окомплектоване с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност в страните членки на НАТО.

"Ние можем да предоставим ефективен трансфер на технологии на България. Така оръжейната система ще бъде произвеждана в България от български компании с български служители. Имаме подобен опит в четири страни, посочи Райколайнен. "От наша гледна точка е естествен процес, че технологиите ще бъдат предоставени на българската армия под контрола на държавата", посочи още той.

Вицепрезидентът на Patria Land акцентира върху качествата на системите – достъпни за употреба, поддръжка и закупуване. “Оръжейната система е много е надеждна, което води до ниски оперативни разходи по време на нейния живот”, коментира той.

Яне Райколайнен обяви, че Patria Land ще предостави технологичния трансфер и ще осигури местно производство.

“Оръжията, машините, оборудването за учения ще бъдат предоставени на български компании, съобщи вицепрезидентът на компанията. "Уверени сме, че ще изпълним всички изисквани за местно производство. Това са прекрасни бизнес възможности за българската промишленост. Много добре разбираме, че армията и военните имат оперативни концепции. Готови сме да предоставим това, което се изисква от нас. В също време знаем, че има определен бюджет от правителството и ще се съобразим с него", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    45 56 Отговор
    Искам руска техника

    Коментиран от #3, #20

  • 2 Монгола

    52 32 Отговор
    БМПТ,, ТЕРМИНАТОР" и БТР 82А това са машини, а ние си имахме хубави БМП - 1 със 70 мм оръдие това на снимката е бронирано рейсче с картечница отгоре!

    Коментиран от #6, #10

  • 3 СссереМ

    37 41 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Ами те всички от твоя етнос си падат по рушкото.

    Коментиран от #21

  • 4 СссереМ

    51 29 Отговор
    Искъм да купим само за 10 000 000 $ анерикански танкове,, Шеридън" и кремъклийки за пехотата от времето на колонизацията на америка ще си пасват със самолетите Ф16 блок 70!
  • 5 Симо

    39 20 Отговор
    Не може. Руската е за водене на реални бойни действия, а тази е само за парад и отчитане на съвместимост с НАТО. Може ли някой да каже за 30 години колко от стрелковите системи в армията са с натовски калибър? Нито една картечница или автомат, оръдие или миномет на са съвместими с НАТО. Всичко е с руските калибри като че ли сме членове на ОДКБ ,а не на НАТО. Не че това е лошо, но за съвместимост трудно може да са говори.

    Коментиран от #18

  • 6 Без аналог!!!

    20 12 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    БМП-1 със 70мм оръдие? Я пак...

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Монгола

    13 9 Отговор

    До коментар #6 от "Без аналог!!!":

    Моля? Добре, 73мм Е! +7,62 мм картечница!!!
  • 8 КОНТРАТА

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Без аналог!!!":

    Ти правиш ли разлика между МТЛБ и БМП?
  • 9 Бесен Язовец

    8 14 Отговор

    До коментар #6 от "Без аналог!!!":

    Не се прави на мъж бе НГВС, яяя по- добре ходи си направи домашно захарно петле!
  • 10 Войник

    36 15 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    БМП е признато за душегубка веднага след войната в Авганистан. Негодно е за военни действия. Това е официално заключение на военната комисия по техническите въпроси на въоръжението на СССР. Изключително ненадеждна бронева защита. Нашето производство на бойната машина на пехотата е по съветски лиценз и е еднотипно производство. Четете документи преди да пишете глупости. Още е на въоръжение, но дано не се налага тази консервена кутия да се използва във комфликт.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 дъртак

    37 11 Отговор

    До коментар #10 от "Войник":

    БМП 23 е производство на НИТИ-Казанлък. Лицензът е съветски , но ние сме я доработвали. Нашата се оказа по добра, но има същата оценка. Не става за бой. Дори БТР 72 се справя по добре. Руснаците го разбраха по трудния начин. Ние симулирахме активен обстрел и я отворихме като консервена кутия. Поне жертви не дадохме, защото в Камбоджа пратихме БТР-и. Имаме нужда от нова машина за пехотата и ако се прави тук е най-добре. Късаме с руснаците. Нормално е.

    Коментиран от #22

  • 12 КОНТРАТА

    16 9 Отговор
    Браво изтупал си 2 ттпи подта на 10 - 11!къде четеш тез тъпотии за БМП 1?какво може да се очаква от БМП или от едина танспортна бронирана машина която поне има оръдие, а не като това с гумите на снимката с леката картечница отгоре!!! Финките с какво оръжие блеснаха последните 80 години, че не мога да се сетя?

    Коментиран от #16, #25

  • 13 Стоян

    23 7 Отговор
    Меки китки не знаещи какво е казарма а коментират военна техника ! Я марш на гейпарад

    Коментиран от #14

  • 14 Само питам

    13 15 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян":

    А какъв сносен коментар за военната техника би могъл да даде стар русоиден отпадък, служил преди повече от 40 години в казармата?
  • 15 Бай Яни

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Войник":

    Нали я използвах е в Ирак и Авганистан бре бастун. Ти качвал ли са се на нея та плюяш и бълваш простотии.
  • 16 Бай Яни

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "КОНТРАТА":

    Работата по БМП-2 започва, след като се появява нуждата от по-гъвкаво въоръжение на бойните машини на пехотата, каквото БМП-1 не може да предложи с тежкото си 73-милиметрово оръдие. По време на войната Йом Кипур БМП-1 показва слабости в точността на оръдието над 500 метра, бронезащитата от 106-милиметрови безоткатни оръдия и управлението на противотанковите ракети 9М14 Малютка от малкото пространство под купола. Така още през 1974 година започва програма за замяната на БМП-1 с по-нов модел БМП.
  • 17 Емил Рангелов

    13 4 Отговор
    МТЛБ,БМПстават само за горски влекачи.За бой не,консерви обричащи екипажите на сигурна смърт.Единственото ефективно нещо на БМП са допълнителните установки на ПТУРС с жица!КЕНЕФИ ,те даже на учения с водни прегради почти давеха екипажите си!
  • 18 Осведомен

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Симо":

    12,7 мм картечниците в БА са всъщтност американски от ВСВ и патроните им са същите като на американските ,,Браунинг”
  • 19 Рошко

    4 5 Отговор
    Дий духлю дик,то и изстребиъели щяхме да сглобяваме ,е ся какво остана ф-35 да почнем или су-57нвма значение важното е да драскаме глупости че простите да четем
  • 20 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Ами купи си лада бе асанчо.,....
  • 21 Алоооо

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Грешиш бате. Той асанчо тъй се шегува
    Грешно тълкуваш иронията.
    Само хамериканско,Естествено.
    С нетърпение очаквам ефчетата.
    Белкем додат някога.
    Разправят че със салфетка требе да се почисти пистата за да излетят,ите за това искам да додат някога за да проверим

    Коментиран от #23

  • 22 Нитаджия

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "дъртак":

    Дайте име, там работя.
  • 23 България ЕС НАТО

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Алоооо":

    Ха ха Вие пияни гъзове с език чистите така че една писта не е проблем за нас
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шойгу

    3 0 Отговор
    Patria AMV на хартия и видео изглежда отлична машина за БГ армията - модулна конструкция, до 10 боеца в товарното, 800 км. автономност, 100 км.ч по земя и 10 км./ч амфибийно. Не е ясно колко е надеждна, защото няма реален боен опит (според инфо от октрити източници). Докато последните образци на руските БТР имат реален боен опит в Сирия. Към горните - БТР отдавна не е душегубка - имат плочи с активна броня, подсилен срещу мини под, климатизация, икономични дизелови мотори и най-важното - нисък профил. Такава машина е предназначена за бързо транспортиране на хора, не е нужно да е тежко бронирана.

    Коментиран от #27

  • 27 Какви са тея гуми?!

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Шойгу":

    Без вериги тази машина ще се забатачи като пате в калчища. Сигурно има самонапомпващо, но колкото и да самонапомпва, ако двама примати си изпразнят АК-ците по тях това ще се превърне в неподвижна купчина метал.
  • 28 свършид

    1 0 Отговор
    вечи ги нама тия ора ,дет моят да направят това!
    за да се научищ требва техникум и школата при старите майстори!!